SLAY BESTIE. De uitroep die je beste vriendin stuurt in de groepschat na die perfecte selfie of wanneer je die nieuwe outfit rockt alsof je op een catwalk in Parijs loopt. Maar wat betekent slay bestie nu echt? En waarom gebruiken we het zo vaak? Laten we deze trend eens onder de loep nemen en ontdekken wat er schuilgaat achter deze krachtige combinatie van woorden.

Betekenis slay

De term “slay” komt oorspronkelijk uit het Engels en betekent letterlijk “doden” of “vermoorden.” Maar in informele contexten heeft het een heel andere betekenis gekregen. Vanaf de jaren ’80 en ’90 begon het woord, vooral in de LGBTQ+ gemeenschap en zwarte gemeenschap van de Verenigde Staten, een positieve draai te krijgen. “Slay” werd vanaf toen vaak gebruikt om iemand te beschrijven die iets uitzonderlijk goed doet of er fantastisch uitziet. Denk aan zinnen als “You slayed that outfit” of “She slayed the performance,” wat betekent dat iemand er geweldig uitzag of een geweldige prestatie leverde.

Maar wat betekent slay bestie dan?

“Bestie” is een informele afkorting van “best friend,” oftewel beste vriend(in). Wanneer je deze twee termen combineert, krijg je “slay bestie,” wat zoveel betekent als een enthousiaste aanmoediging of compliment van een beste vriend(in). Het is een manier om te zeggen dat je vriend(in) het geweldig doet of er fantastisch uitziet. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden in zinnen als “You look amazing, slay bestie!” of “Slay bestie, you’re killing it!”

Slay girl!

Een soortgelijke uitdrukking is “slay girl,” wat op dezelfde manier wordt gebruikt als “slay bestie.” Het is een vorm van aanmoediging en lof, gericht op meisjes of vrouwen. Bijvoorbeeld, wanneer iemand er geweldig uitziet in een nieuwe outfit, kun je zeggen “Slay girl!”

Slay bestie, straattaal of TikTok?

“Slay bestie” is een uitdrukking die zijn weg heeft gevonden vanuit de straattaal naar TikTok en andere sociale media. Het is een combinatie van het woord “slay”, wat betekent dat iemand iets geweldig doet, en “bestie”, een informele term voor beste vriend(in). Op TikTok wordt het vaak gebruikt in reacties en video’s om meiden op te hypen en bewondering te uiten.

Slay met positieve vibes

Dus of je nu je BFF een mega compliment wilt geven of gewoon je bewondering wilt tonen, deze uitdrukking doet het allemaal. De volgende keer dat je vriend(in) iets fantastisch doet of er on point uitziet, vergeet niet te zeggen: “Slay bestie!” Het is dé manier om die positieve vibes te laten stromen en je vriendschap te vieren.

Lees ook: Wat is een Anne-Fleur?