Het symbool <3 zie je overal: in appjes, op Instagram en TikTok. Maar wat betekent <3 nu eigenlijk? Want of je nu je BFF een berichtje stuurt of reageert op een schattige foto, <3 komt steeds weer terug. Laten we samen ontdekken wat <3 precies betekent en wanneer je het kunt gebruiken om je berichtje net dat beetje extra te geven!

Wat betekent <3?

Het <3 symbool stelt een hartje voor (draai je hoofd maar naar rechts), een symbool dat staat voor liefde, genegenheid en vriendschap. Simpel, maar krachtig, wordt het gebruikt om iemand te laten weten dat je om hen geeft, zonder dat er lange zinnen nodig zijn. Het is kort, lief, en zegt precies genoeg. <3 begon populair te worden in de vroege jaren 2000 met de opkomst van sms’jes en online chatrooms. Het werd gebruikt om emotie uit te drukken, op dezelfde manier als de ;). Met de groei van sociale media platforms zoals MySpace en later Facebook, Twitter en Instagram, werd het gebruik van <3 wijdverbreid en een onderdeel van digitale communicatie.

Trouwens, als je <3 in je wiskundeboek ziet staan, is dat waarschijnlijk geen liefdesverklaring van je wiskundedocent. Soms betekent het ook gewoon ‘minder dan drie’ ;).

Wanneer gebruik je <3?

Je kunt <3 gebruiken in allerlei situaties waarin je een beetje liefde wilt verspreiden. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • In appjes: Stuur een <3 aan je vrienden of geliefden om te laten weten dat je aan ze denkt, of om een lieve zin kracht bij te zetten. “Ik denk aan je lieverd, succes vandaag <3”
  • In een comment: Reageer met <3 op een schattige foto of een lief filmpje. “Te cute <3”
  • Onder je eigen post: Onder een lieve foto met je gezin, huisdier of vriendinnen kun je een <3 zetten. “O, wat hou ik van ze <3.”
  • In een lief kaartje: Feliciteer, bedank of wens iemand sterkte met een kaartje. Schrijf aan het einde van de zin een <3. “Gefeliciteerd met je verjaardag! Veel geluk gewenst <3.”

</3..

Helaas zijn we niet altijd blij, gelukkig en verliefd. Er is ook weleens verdriet, bijvoorbeeld om een gebroken vriendschap of relatie. Speciaal daarvoor bestaat er ook de versie van het gebroken hart: </3. Dus als je een keer je hart moet luchten na een vervelende gebeurtenis of teleurstelling, gebruik dan </3.

  • “Ik ga je zo missen als je straks verhuisd bent </3.”
  • “Nooo de show is gecanceld </3.”
  • “Na ons gesprek van gisteravond voel ik me echt down </3.”

<3 betekent een digitale knuffel

Nu weet je wat <3 betekent Het is veel meer dan slechts een combinatie van een ‘kleiner-dan-teken’ en een ‘drie’. Het is een digitale knuffel, een kleine liefdesverklaring. Of je nu een vriend(in) wilt opvrolijken, je liefde wilt tonen, of gewoon wilt laten weten dat je om iemand geeft, <3 is de perfecte manier om je boodschap over te brengen. En voor momenten van verdriet, is </3 er je gevoelens te uiten. Anyways, vergeet niet om wat <3 te verspreiden in je volgende bericht!

Lees ook: Wat betekent slay bestie?