Ah, de eeuwige zoektocht naar het beste drankje ter wereld. Een vraag die filosofen, dichters en je dorstige oom al eeuwenlang bezighoudt. Gaat het hier om smaak, effect of gewoon om de hoeveelheid Instagram-likes die je kunt scoren met een artistiek gefotografeerd glas? Laten we eens duiken in deze oceaan van vloeibare verwarring en het antwoord op de vraag: wat is het beste drankje ter wereld ontdekken.

Water: ouderwets maar goud waard

Laten we beginnen met de underdog: water. Ja, is het niet sexy, Het heeft geen kleur, geen smaak en onze planeet ligt er toevallig vol van. Wetenschappelijk gezien is water natuurlijk een topper. Het houdt ons in leven, wat ik persoonlijk een erg belangrijk detail vind. Maar laten we eerlijk zijn, qua smaakbeleving scoort het net zo hoog als een lezing over de geschiedenis van stoeptegels.

Koffie: de held van de ochtend

Dus, misschien iets met een beetje meer pit? Koffie! De redder in nood voor zowat elke volwassene die ’s ochtends zijn bed uit moet rollen. Koffie heeft het magische vermogen om je ogen wijd open te schoppen zonder dat er fysiek geweld aan te pas komt. Plus, het is de enige sociale acceptabele manier om warm, bitter water te drinken terwijl je klaagt over hoe vroeg het wel niet is.

Alcohol: vreugde in een glas

En dan hebben we natuurlijk de alcoholische versnaperingen. Oh, de vreugde en verdriet dat een klein glaasje kan brengen. Of het nu gaat om wijn, bier of iets sterkers, alcohol is de sociale smeerolie die gesprekken vlotter doet lopen en feestjes extra laat dansen. Natuurlijk, het kan ook leiden tot de dansmoves die je vader liever zou vergeten, maar dat nemen we voor lief.

Bovendien, vino veritas – in wijn ligt de waarheid. En in tequila meestal een verschrikkelijke ochtend.

Cocktails: een kleurrijk avontuur

Laten we niet de exotische cocktails vergeten met hun kleurrijke parasolletjes en creatieve namen die je na drie stuks toch niet meer kunt uitspreken. Een goed gemixte cocktail kan je laten voelen alsof je op vakantie bent in je eigen woonkamer, zelfs als het buiten pijpenstelen regent.

Wat is het beste drankje ter wereld: het echte antwoord

Maar wat is nu het beste drankje ter wereld? Het antwoord is simpel: dat drankje dat perfect pas bij het moment. Of het nu een ijskoud biertje is aan het strand, een warme chocolademelk na een dag skiën of een kop thee op de bank terwijl de herfststorm buiten raast. Het beste drankje ter wereld is dat wat resoneert met je ziel – en soms gewoon dat wat binnen handbereik is.

Dus het je glas (of mok of gehavende drinkbeker) op het beste drankje ter wereld: dat drankje dat jou op dit moment gelukkig maakt! Proost!

Lees ook: wat is een Anne-Fleur?

Erik