kijkcijfers

Wat is het verschil tussen kijkcijfers en views?

Van oudsher zijn in televisieland de kijkcijfers leidend om te bepalen of een programma een succes is of niet. Programma’s worden van de buis gehaald als de kijkcijfers tegenvallen en je hebt succes als je meer dan één miljoen kijkers weet te boeien.

asociaal rijgedrag

Wat verstaan we onder asociaal rijgedrag?

We kennen allemaal wel een dergelijk persoon: scheldend achter het stuur en rood aanlopend van woede, wanneer weggebruikers niet doen wat zij willen. Het mag geen geheim zijn dat vele weggebruikers hun rijbewijs bij een Happy Meal hebben ontvangen. Maar wat verstaan we onder asociaal rijgedrag? Goede vraag!

stopwoord

Waarom gebruiken we stopwoorden?

Of je nu wil of niet, iedereen maakt gebruik van stopwoordjes. Bij de ene persoon is het wat duidelijker én irritanter, bij de andere persoon gaat het gebruik van een stopwoord bijna onopgemerkt. Maar feit is dat we ze allemaal gebruiken. Sterker nog, ze wisselen nogal eens door de jaren heen.

liedje uit hoofd

Hoe krijg je dat ene liedje uit je hoofd?

We kunnen het allemaal rustig toegeven. Iedereen heeft dit jaar onwillekeurig ‘Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon’ lopen neuriën of zingen. Oké, lekker nummertje en de verdiende zomerhit van 2021. Maar, op een gegeven moment is het klaar natuurlijk.

eieren in de koelkast

Moeten eieren in de koelkast?

Het blijft misschien wel het grootste raadsel van de moderne tijd. In de supermarkt of bij de poelier liggen de eieren buiten de koelkast, maar zodra we thuiskomen gooit maar liefst 81% van de Nederlanders hun eieren direct in de koelkast.

selfie man

Hoe gevaarlijk zijn selfies?

Sinds de uitvinding van het zelfportret tot aan het succes van ‘How can I make this about me’, is er één ding vrij duidelijk: wij mensen houden van onszelf en daar maken we dan ook graag foto’s van. Héél veel foto’s.