Zondag 8 mei is het weer zover: de hoogste tijd om de allerliefste moeders in het zonnetje te zetten. Ondanks het feit dat ze stuk voor stuk zeggen geen cadeau te verwachten, willen we absoluut niet met lege handen aankomen. Wat zijn de populairste cadeaus voor Moederdag? Goede vraag! 5 tips!

1. Cliché der clichés: Rituals!

Het mag dan supercliché zijn, maar bij de Rituals staat altijd een rij tot aan de parkeerplaats. En dat is natuurlijk niet voor niets. Moeders zijn dol op die heerlijke geuren in de vorm van een shampoo, een bodycrème of geurkaars. Ben je inspiratieloos en zie je 8 mei met een noodvaart naderen? Koop dan voor Moederdag een heerlijk ruikende verrassing bij jouw lokale Rituals. Moeders zal blij met je zijn.


2. Uit eten voor Moederdag

Het hele jaar heeft in het teken van jou gestaan. In ieder geval vanuit jouw moeders oogpunt bekeken. Moeders zijn dol op zorgen, maar vergeten vaak zichzelf. Neem haar daarom eens chique mee uit eten, want zichzelf zullen ze het niet snel cadeau doen. Kleed je netjes aan voor een 5-gangen diner of trakteer op sushi bij de Japanner.


3. Gek op bloemen

Ook deze past in hetzelfde rijtje als de Rituals, maar jouw moeder heeft nu eenmaal niet veel nodig. Ieder cadeau is er in haar ogen eentje teveel, maar bij een grote bos met bloemen zal de waardering groot zijn. Het is nog steeds één van de populairste cadeaus voor Moederdag. Kies voor een grote bos met rozen of een plukboeket met verschillende kleurtinten. Hoe dan ook: bloemen zijn ieders moeder haar favoriet!


4. Persoonlijk cadeau voor Moederdag

Ben jij die perfecte zoon of dochter die niet wil kiezen voor een voor de hand liggend cadeau op Moederdag? Probeer dan eens een persoonlijk cadeau voor Moederdag. Een persoonlijke touch in een cadeau geeft vaak toch net wat meer emotionele waarde. Die ouderwetse fotocollage van de kinderen of het gezin doet het nog altijd goed. Of kies voor heerlijke chocolade met een persoonlijke boodschap. Lief zijn is niet moeilijk.


5. Ontzorg je moeder

Moeders staan er om bekend dat ze vijftien ballen tegelijk in de lucht kunnen houden. De alleskunners van onze aardkloot. Ze zorgen 364 dagen lang voor een ander, dus het is tijd om de ene dag de rollen eens om te draaien. Pak de stofzuiger, dek de tafel of ga zelf eens achter het fornuis staan om een maaltijd voor vier op te kunnen dienen. Ontzorg je moeder, want na een jaar lang zorgen voor jou is dat het minste wat je kan doen. Wellicht is één dag ontspannen wel het populairste cadeau voor Moederdag!