Wat zijn nu eigenlijk de beste streamingdiensten van dit moment? Het scala aan aanbieders wordt ieder jaar verder uitgebreid. Zo kunnen we vanaf maart 2022 allemaal een abonnement op de nieuwe streamingdienst Viaplay aanschaffen, als we Max Verstappen wederom wereldkampioen willen zien worden.

Zonder dat we het in de gaten hebben, wordt er maandelijks flink wat geld afgeschreven dankzij alle maandelijkse abonnementen. We zijn dol op een avondje series kijken met een zak naturel chips naast ons op de bank. Maar wat zijn nu de beste streamingdiensten van 2022? Goede vraag! Wij zetten er 5 voor je op een rijtje.

1. Netflix

De moeder aller contentplatforms. Zonder Netflix speel je eigenlijk niet meer mee. Netflix is wat betreft het aanbod van grote series de must-have streamingdienst. Met grote Netflix-series als La casa de papel, Breaking Bad en de Belgisch-Nederlandse fictiereeks van Undercover, kan Netflix eigenlijk niet meer ontbreken. Met wereldwijd zo’n 220 miljoen abonnees mag Netflix zich met recht de grootste noemen op het gebied van online streamingdiensten.

2. Videoland

Videoland wordt vaak geassocieerd met Nederlandse series. Dat klopt enigszins, want je kijkt er bijvoorbeeld Expeditie Robinson en Nieuwe Buren, al vóórdat het op tv is geweest. Maar ook buitenlandse toppers, zoals: The Office, The Blacklist en The Handmade’s Tale zijn te zien op Videoland. Bovendien kan je vanaf 28 januari kijken naar het 4e seizoen van Mocro Maffia. Heb je dit nog niet gezien? Kifesh? Het Nederlandse aanbod is zo slecht nog niet. Wat ons betreft is Videoland één van de beste streamingdiensten die beschikbaar is in Nederland.

3. Amazon Prime Video

Op welke streamingdienst staat Harry Potter? Ik hoor het je denken! Amazon Prime Video is hiervoor the place to be. Met een gevarieerd aanbod aan originele films en series, is dit absoluut een aanrader. Amazon Prime is ook verreweg de goedkoopste streamingdienst die er beschikbaar is. Naast absolute klassiekers, is het dus ook goed voor de portemonnee. Ga terug in de tijd en kijk naar Inception, The Matrix of naar de trilogie van The Lord of the Rings. Het Amazon Prime aanbod stelt niet teleur.

4. Disney Plus

Nog vrij vers, maar Disney Plus tracht een serieuze uitdager van de grote aanbieders te worden en is in rap tempo opgeklommen tot één van de beste streamingdiensten. Nederland was het eerste land dat de beschikking had over deze streamingdienst. Deze aanbieder is voornamelijk in trek bij families met kinderen. Je vindt er namelijk échte Disney klassiekers, zoals: The Lion King, Toy Story en Frozen. Let it go, schaf dit abonnementje dan ook maar aan. De allerbeste films van Pixar en Marvel, maar ook mega interessante documentaires van National Geographic. Het aanbod is enorm divers!

5. HBO (MAX)

Last but not least, HBO (MAX). Niet direct de meest bekende streamingdienst in Nederland, maar het aanbod is absoluut de moeite waard. Ben je een liefhebber van Joey Tribbiani, dan kan je alle 10 de seizoenen van Friends hier terugvinden. Of lach jezelf een ongeluk met Sheldon Cooper en de bloedmooie Kaley Cuoco in de komische televisieserie The Big Bang Theory. Saillant detail: deze streamingdienst is alleen beschikbaar van klanten van Ziggo en Vodafone.