Aan het eind van de maand is het zuurverdiende geld vaak weer als sneeuw voor de zon verdwenen. Stapavondjes, abnormaal hoge huur, je hypotheek of slechte gewoontes: het kost ons klauwen met geld. Maar alle maandelijkse abonnementen zijn de stille killers. Betalen we ons scheel aan maandelijkse abonnementen? Goede vraag!

Je hebt het vaak niet eens meer door. Een Netflix abonnement hier, een AD Premium account daar. Wanneer we aan het eind van de maand alle maandelijkse afschrijvingen bij elkaar optellen, had je zo een half ticket naar Curacao kunnen boeken van dat geld. Aan welke maandelijkse abonnementen hebben wij ons verbonden?

Betaalde kranten en online bladen

Niks is gratis en alles heeft een prijs. Dat geldt niet anders voor het online lezen van de krant of updates binnen de voetbalwereld op VI.nl. We kennen allemaal de frustratie: je bent aan een interessant artikel begonnen, waarna je er na 100 woorden achterkomt dat het artikel alleen achter een betaalmuur verder te lezen is. Als jij van maandag tot en met zaterdag onbeperkt online premium artikelen van het AD wil kunnen lezen, kost je dat €3,50 per week. De eerste €14 per maand is hiermee een feit. Benieuwd naar de scherpe, tactische analyses van Pieter Zwart van Voetbal International? Dan gaat je dat nog eens €8 extra kosten. Dan laten we de mensen die idealiter meerdere kranten per week lezen nog even buiten beschouwing. Dure hobby, dat lezen.

Streamingdiensten

Dan over naar de grootste hobby van heel veel mensen: Netflix uitspelen. Het aanbod van de verschillende streamingdiensten is momenteel niet aan te slepen. Tot overmaat van ramp moet je ook nog Disney+ aanschaffen, omdat de 51 seizoenen van Grey’s Anatomy alleen nog maar daar te zien zijn. De keuze is reuze, maar welke mogelijkheden zijn er precies en wat kosten deze streamingdiensten in 2022?

  • Een Netflix abonnement schaf je aan vanaf €7,99
  • Voor €6,99 kijk je iedere maand naar Frozen op Disney+
  • Een Amazon Prime-abonnement kost je maandelijks €5,99
  • Om Mocro Maffia te zien, kan je bij Videoland vanaf €4,99 terecht

Maandelijks abonnement om fit te blijven

Het lezen van de krant en het online kijken van series is dus vrij kostbaar, maar mensen betalen ook grof geld om enigszins strak in het velletje te blijven zitten. Tijdens de coronacrisis zijn de sportscholen vaker dicht dan open, maar doorgaans maken alle sportfanaten keurig zo’n €50 per maand over om te kunnen sjouwen met dumbells of te roeien op het droge. En vergeet daar vooral de contributie van je kroost niet bij op te tellen. Om je zoon of dochter iedere week heerlijk te kunnen laten tennissen of voetballen, betaal je vaak zo’n €250 per jaar. Hopla, weer ruim €20 per maand die we op het lijstje bij kunnen schrijven.

Minder maandelijkse abonnementen

En zo zijn er nog legio voorbeelden te bedenken waar wij maandelijks ons geld aan doneren. Of dit nu vrijwillig gebeurt of wegens bittere noodzaak: in vrijwel alle gevallen kunnen we stellen dat we met minder maandelijkse abonnementen ook een onbezorgd leven kunnen leiden. Hebben we daadwerkelijk zes verschillende streamingdiensten nodig om onszelf te kunnen vermaken? Mocht je douchen met muntgeld of je kont afvegen met een briefje van vijftig, dan geldt dit niet voor jou. Kom je maandelijks maar nét rond? Loop je maandelijkse abonnementen eens na. Betaal jij je ook scheel aan maandelijkse abonnementen? Terechte vraag!

Eric