Een wasmachine, droger, vaatwasser of een koelkast. Het zijn niet de goedkoopste attributen voor in je gloednieuwe koop- of huurhuis. Zeker voor starters, maar ook studenten zonder goedgevulde bankrekening doen deze aankopen liever niet. Witgoed huren kan in dat geval uitkomst bieden. Is witgoed huren een goed idee? Goede vraag!

Witgoed is duur

Het zijn zoals gezegd niet de goedkoopste afnames voor in huis. Bovendien geef jij je geld liever uit aan een net iets te dure bank of die gloednieuwe OLED televisie van Philips. Voor een fatsoenlijke koelkast ga je al snel richting de €750 euro. Als jij dan ook nog zo’n überhandige ijsblokjesmachine erin gebouwd wil hebben, lopen de kosten snel op. Ook een wasmachine of droger kosten beiden vaak zo om en nabij de €400 per stuk. Al met al loopt de totaalrekening hoog op. Als student zijnde grijp je al snel naar een lening. Wellicht dat een wasmachine of droger huren een optie kan zijn.

Vaatwasser huren voor in een studentenhuis

Of je nu op bezoek was bij een vriend of zelf hebt geleefd in een dergelijke zwijnenstal: het aanrecht van een studentenhuis is te vies voor woorden. De restanten van drankspellen staan nog op het aanrecht, opgestapelde borden waar de satésaus nog vanaf druipt of een pan spaghetti waar de schimmel onderdak heeft gevonden. Gezien het feit dat niet ieder studentenhuis een ingebouwde vaatwasser heeft, kan een vaatwasser huren een oplossing zijn. Vaak zijn er abonnementen beschikbaar die tussen de €10 en €20 per maand moeten kosten. Deel dit samen met jouw 3 huisgenoten, en voilà: een vaatwasser hoeft niet zo duur te zijn. In het geval van studenten kan dit een ideale uitkomst zijn.

Voordelen van witgoed huren

Niet alleen een vaatwasser is een must-have: ook het huren van een wasmachine of een droger huren behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij de 5 voordelen van het huren van witgoed onder elkaar gezet:

  • Het huren van witgoed is geen enorme investering, maar maandelijkse kosten
  • Huur een wasmachine, zodat je niet met de wasmand richting moeders hoeft te lopen
  • Een vaatwasser huren gaat vaak gepaard met inbegrepen reparatie
  • Duurzame, vaak duurdere modellen, worden zo bereikbaar
  • Zorg voor een gezonde, schone leefomgeving

Witgoed huren biedt uitkomst

Ga jij voor een kortere periode ergens wonen of heb je momenteel geen uitpuilende spaarrekening: dan is witgoed huren een mogelijkheid. Het huren van een wasmachine zorgt ervoor dat jij keurig alle vuile was kunt wegwerken en het bier van de voorgaande stapavond kunt wegspoelen. Wel moeten we een kanttekening plaatsen binnen dit artikel: een eenmalige afschaf van witgoed is op de langere termijn natuurlijk altijd voordeliger. Maar wanneer jouw werkgever weinig rekening houdt met de stijgende inflatie, is het zeker een optie. Raden wij witgoed huren aan? Terechte vraag! Wanneer je de centen hebt, is een eenmalige investering financieel gezien een betere keuze. Maar wanneer dit niet het geval is of de aanschaf is voor een korte tijd, zeggen wij: snel die vaatwasser huren!