In een ideale situatie heb je een partner die verliefd is op jou als persoon. Sommige mensen vallen op het innerlijk of een knappe kop, maar anderen worden verliefd op een goed gevulde portemonnee. Hoe herken je een golddigger? Goede vraag!

Sugardaddy

‘Wie betaalt de schade? Hans!’ Een sugardaddy die voor jou het luxe leven fasciliteert. Tasjes van dure merken, etentjes in een sterrenrestaurant en luxe vakanties waar je, je geen zorgen hoeft te maken over de kosten. Hans trekt zijn creditcard. Het gebeurt regelmatig: een (vaak) oudere man met een veel te knappe, (vaak) jongere vrouw. En dan is het niet zijn karakter wat hem zo aantrekkelijk maakt. Zijn goedgevulde bankrekening daarentegen wel. Wat hier tegenover staat? Dates en alles wat daar bij komt kijken. Een sugardaddy geeft zich hier vrijwillig aan over, terwijl in sommige gevallen de zogeheten golddigger daadwerkelijk volhoudt dat ze voor zijn leuke karakter is gevallen.


Red flags van een golddigger

Liefde maakt hartstikke blind. Vandaar dat wij iedereen tegemoet willen komen en gratis tips weggeven over hoe je een ‘gouddelver’ kunt herkennen. Bij de eerste date kan je al enkele signalen opvangen. Het gaat vaak voornamelijk over hoe jij je geld verdient. Dat is nog niet zo vreemd, maar zodra het gesprek kantelt naar hoeveel nullen jij op de spaarrekening hebt staan, komen de eerste rode vlaggen tevoorschijn. Verder zal de golddigger nooit zelf haar pinpas trekken. Die ligt thuis onder een dikke laag stof. Tot slot zijn de financiële issues niet aan te slepen. Ze neemt je graag mee in al haar problemen en zal jou vragen om deze financiële problemen op te lossen. Ze houden desondanks in hun omgeving graag de schijn op dat ze alles prima onder controle hebben.


Mannelijke golddigger

Het gaat in dergelijke gevallen vaak om bloedmooie, jonge vrouw met een oudere, rijke man. Toch zijn er ook gewoon mannelijke golddiggers te vinden, maar dit komt wat minder vaak voor. Deze jongere mannen worden vaak gezien als toyboy door een oudere vrouw. Ze hoeft alleen zijn boterhammetjes smeren. En te betalen. En laten we eerlijk zijn: wanneer beide partijen zich er goed bij voelen, heeft niemand er last van. Bij sommige mensen roept het braakneigingen op, maar volgens de wet gebeuren er geen illegale dingen.


Voorbeelden van golddiggers

Genoeg achtergrondinformatie. Wie zijn de echte golddiggers van deze wereld? Laten we beginnen met de 137 verschillende vriendinnen van de inmiddels overleden Playboy-oprichter Hugh Hefner. De beste man had geregeld geslachtsgemeenschap met de decennia jongere vrouwen in de ‘Playboy Mansion’. En dat allemaal in ruil voor een beetje bekendheid en een rol in Hollywood. Ex Playmate Anna Nicole Smith (destijds 26) trouwde in het jaar van haar felbegeerde prijs met miljardair J. Howard Marshall. Na zijn overlijden ontstond er een juridische strijd. Dat verwacht je dan weer niet. Ben jij gigantisch toe aan een luxe vakantie? Bestel dan eens de Quote 500 om wat inspiratie op te doen!

Eric