Hoe houd je een relatie voor langere tijd in stand? Er bestaat helaas geen boek waarin alle geheimen staan uitgeschreven. Voornamelijk, omdat iedere relatie anders is. Toch hebben veel relaties een gemeenschappelijke deler: lekker eten. Is koken voor je partner een goed idee? Goede vraag!

Liefde gaat door de maag

Liefde gaat door de maag. Of, zoals de oude Italianen dat zeggen: L’amore passa per lo stomaco. Dat klinkt toch net een tikkeltje romantischer. Het is een internationale uitspraak die in vele culturen wordt omarmd. Een bezoekje aan een goed restaurant is vaak de plek van een romantische date. Bovendien proberen we onze partner op Valentijnsdag te verleiden met een zelfgemaakte maaltijd. Aangezien ‘liefde gaat door de maag’ door meerdere culturen wordt beaamd, zal er vast een kern van waarheid in zitten.

Chefkok in huis

Een privékok in huis is natuurlijk een droom die uitkomt. Iedere avond een sterrenmaaltijd op tafel, zonder dat je daarvoor naar het restaurant van Herman den Blijker hoeft te gaan. Bovendien hoef jij je niet iedere avond uit te sloven achter het fornuis en voor je partner is het tenslotte zijn of haar hobby. Iedereen blij. Katja Schuurman is het levende bewijs hiervan. Zij gaf recent op Instagram aan dat zij haar chefkok in huis wel miste na het stuklopen van de relatie. Koken voor je partner is in dat geval een uitkomst voor beide partijen.

Samen koken is leuk, toch?

Je hoeft het natuurlijk niet altijd moederziel alleen te doen. Samen koken is ook een optie. Gezellig samen zijn, lekker kokkerellen, het klinkt allemaal als een perfecte avondbesteding. Maar stiekem is samen koken de ultieme relatietest, waarin je veel over elkaar leert kennen. Houdt zij net zoveel van pittig eten als jij? Is hij dominant en wil hij alles zelf doen, of zijn jullie een uitstekend team? Kan hij überhaupt wel een beetje koken, of zie jij de toekomst somber in? Samen koken klinkt idyllisch, maar er schuilen veel gevaren achter deze verkapte relatietest. Misschien is het toch beter om in je eentje aan de slag te gaan..

Couples who cook together..

Koppels die samen koken, blijven samen, volgens vriendin.nl. Tijdens het koken draait het namelijk om de communicatieve skills van het koppel. En goede communicatie wordt als een belangrijke factor gezien in een goede relatie. Naast het feit dat je aan de communicatieve vaardigheden schaaft, is het ook gewoon een leuke manier om je liefde naar elkaar te tonen. Dus, is koken voor je partner een goed idee? Terechte vraag en wij denken van wel! En wellicht dat koken mét je partner nog wel beter is voor de langere termijn. Maar zodra je elkaar tijdens het koken de hersens in wil slaan met een braadpan, is het misschien geen slecht idee om in je eentje een pastaatje op tafel te zetten.