Naast het hebben van huisdieren zijn planten de enige andere levende organismes die je in je eigen stulpje kan hebben. Er zijn veel redenen te bedenken waarom het hebben van een groene vriend een grote aanrader is.

Is het hebben van minimaal één plant in huis een goede zaak? Terechte vraag! We zetten vijf redenen voor je op een rij!

1. Ze maken je happy

Groene vrienden hebben allemaal een ding gemeen. Ze zorgen ervoor dat die lach niet meer van je gezicht gaat. Het is wetenschappelijk bewezen dat het hebben van een groene gabber je vrolijker én gelukkiger maakt. Oftewel, je bent geen kniesoor met je olifantsoor!

2. Lekker luchtje

Sommige planten ruiken ook heel lekker, maar met lekker luchtje bedoelen we vooral dat planten zorgen voor een schone en gezuiverde lucht. Ze halen giftige stoffen uit de lucht en ze produceren zuurstof. En dat vinden wij best lekker om in te ademen. Of zoals het bekende spreekwoord van Haagse Johnny luidt: “het is fijnâh inhalerâh met Aloë Vera!”

3. Schone slaper

Klaas Vaak heeft in onze bloeiende bro’s een goede vriend. Door de extra zuurstof die ze uitstoten kom je in een betere en diepere slaap. Er zijn zelfs planten waarvan de aroma’s je helpen bij het slapen. De ananasplant helpt ook nog eens tegen snurken. Dat komt dan weer ten goede van de nachtrust van je partner. Staat er in je huis een Valeriaan, trek je pyjama maar vast aan!

4. Stukje focus

Als er planten in je directe omgeving staan, zorgen ze ervoor dat je je beter kan concentreren. Zeker nu thuiswerken de norm is geworden (wie gaat er nog in de file staan?), is het aan te raden een plant op je werkplek te zetten. Je bent gemotiveerder en minder snel afgeleid met een bloemdragende bondgenoot. Zoals Amsterdamse Anita ooit al zei: “Het is een stuk beter werkon met een Philodendron!”

5. Voor de chicks

Laten we eerlijk zijn. Chicks diggen planten. Het laat zien dat je in staat bent om naast jezelf nog iets anders in leven te houden. Het houden van een plant laat zien dat je capabel genoeg bent om op gezette tijden water te geven. Zorg daarom goed voor je woekerende wingman, je zal er uiteindelijk voor beloond worden. Rozen zijn rood, de zon is geel, wat dacht je van een beetje Netflix en chill?

Erik