Sinds corona is thuiswerken meer ingeburgerd dan ooit. We gaan van meeting naar meeting terwijl we in joggingbroek aan de keukentafel zitten.

Waarom zou je nog 5 dagen per week naar kantoor gaan? Oftewel, ben je gek als je nog in de file gaat staan? Terechte vraag!

Waarom ga je überhaupt in een file staan?

File is het meest nutteloze, onzinnige, milieuvervuilende, geestdodende, doelloze, zinloze, afstompende, duffe, eentonige, kleurloze, langdradige, verontreinigde, maffe, monotone, slaapverwekkende, bezoedelende, belachelijke, bezopen, kolderieke, krankzinnige ochtend- én avondritueel dat er bestaat. Mocht een van deze 20 redenen niet genoeg zijn om je te overtuigen om toch vooral niet in de file te gaan staan, geven we ook nog even 20 dingen die je kan doen in de 37 (!) uur die je gemiddeld bespaart op jaarbasis door niet in de file te gaan staan.

Betere dingen om te doen terwijl je niet in de file staat

 1. Seks
 2. Complete Netflix serie kijken
 3. Spaans leren
 4. Fatsoenlijk ontbijten
 5. Uitslapen
 6. Niet uitslapen, maar wel extra ochtendseks hebben
 7. ’s Ochtends alvast de kip in de marinade leggen
 8. Alle 15 coupletten van het Wilhelmus uit je hoofd leren
 9. Hardlopen
 10. Papieren krantje lezen
 11. M&M’s op kleur sorteren, zodat je elke dag van de week een andere kleur kan eten
 12. Fatsoenlijk aandacht aan je plantjes geven
 13. Schoenen poetsen
 14. Gyms veroveren met Pokémon Go
 15. 1 op een miljoen van Metejoor en Babet a capella leren zingen
 16. Eerder aan de vrijmibo beginnen
 17. Samenvattingen van elke Europese competitie kijken
 18. Bakje koffie bij moeders doen
 19. Hersenloos door je social feed scrollen
 20. Reactie achterlaten op Terechtevraag.nl

Goed nieuws

Uit recent onderzoek is gebleken dat we waarschijnlijk consequent meer blijven thuiswerken. Ook maken we minder fysieke afspraken, waardoor het totale verkeer afneemt. Uit de gehele lockdown periode is gebleken dat 20% minder autokilometers leidt tot maar liefst 70% minder file.

Maar mijn collega’s zijn zo leuk

Niet getreurd, je mag heus nog wel naar kantoor als je dat fijn vindt. Soms is een vergadering waarbij je elkaar in de ogen kan kijken gewoon heel fijn. En voor small talk bij het koffiezetapparaat, moet je wel in de buurt van het koffiezetapparaat zijn. Maar plan je eerste meeting dan gewoon via Zoom en ga pas na koffietijd richting kantoor. Iedereen blij. Of je dus stom bent als je nog in de file gaat staan? Goede vraag! En ja….