De week afsluiten met half aangeschoten collega’s, napraten over behaalde successen en klagen over die ene salesmanager waar iedereen een bloedhekel aan heeft. Het passeert allemaal de revue op een vrijmibo. Maar moet de vrijdagmiddagborrel altijd op een vrijdag? Goede vraag!

Wat is een vrijmibo?

Een vrijmibo is de welbekende vrijdagmiddagborrel die de werkweek afsluit en het begin van het weekend inluidt. Eindelijk die overvolle mailbox afsluiten en de stress van je af laten glijden met het eerste drankje van het welverdiende weekend. Bovendien ontloop je de avondspits. In sommige bedrijven loopt deze vrijmibo wel eens uit op een asociaal zuipfestijn met speciaalbier uit blik, maar ook met slechts één ijskoud biertje ben je onderdeel van dit fenomeen.

Waarom een vrijdagmiddagborrel?

Het is de traditionele laatste werkdag van de week. Althans, voor het gros van de maatschappij. Bierpong op tafel en de karaokeset mag uit de kast worden getrokken, maar ook het bordspel 30 seconds werkt uitstekend om die overijverige collega die niet tegen zijn of haar verlies kan eruit te pikken. Je leert je collega’s pas echt kennen na een biertje of drie, wanneer er gestrooid wordt met random feitjes. Op de vrijmibo dus.

Moet de vrijmibo altijd op vrijdag?

Taaltechnisch klopt het van geen kant meer als de vrijmibo op een maandag wordt gehouden. Dan had het wel een mamibo geheten. Toch pleiten wij ervoor om je hier niet door uit het veld te laten slaan. We zetten vijf goede redenen op een rijtje, waarom een vrijmibo ook op een andere dag gehouden mag worden:

  • Dorst hebben we simpelweg niet alleen op vrijdag
  • Vier succes met het hele team, ook wanneer dit succes op een woensdag behaald wordt
  • Wanneer je baas het bloed onder je nagels vandaan heeft gehaald, helpt een goede borrel
  • Niet iedereen werkt op vrijdag, dus haal de vrijmibo terug naar de donderdag
  • Alcoholisme kent geen vaste tijden