Heb jij jezelf gisteravond weer gigantisch overschat? Dat laatste shotje dropshot of die halve liter Paulaner had je best kunnen laten staan. Maar, we laten je niet in de shit zitten. Wat te doen bij een kater? Goede vraag. 5 tips bij een kater!

Drink verder

Kom op, zeg. Dacht je echt dat we je gingen vragen om heel veel water te drinken? Of dat je bij de plaatselijke Etos een stripje paracetamol moest gaan halen? Schei uit. ’s Avonds een vent, ’s ochtends een flinke kerel. Terwijl de dampen van gisteravond je nog net niet over je nek laten gaan, is het zaak om zo snel mogelijk weer een borrel voor jezelf in te schenken. Ze zeggen wel eens: begin met het drankje waar je ’s nachts mee bent geëindigd. Was dat een pittige Jägerbomb? Dat is dan niet anders. Mop mop, gas erop!


Blijf slapen, stel uit die kater

Het is één van de meest praktische tips die je vandaag op het wereldwijde web tegen gaat komen. Ben je een avondje flink doorgezakt? Zet dan vooral geen wekker. Je gaat hoogstwaarschijnlijk het ontbijt met je ouders toch al missen, dus trek je schoonheidsslaapje nog wat langer door. Zolang je slaapt, heb je geen idee of je een kater hebt, laat staan hoe erg die is. Veel drinken is topsport, dus geef je lichaam zo lang mogelijk de tijd om te herstellen.


Maak het gezellig in de slaapkamer

Het laatste waar je aan moet denken wanneer je te veel alcohol hebt gedronken, is een sportieve activiteit. Toch zijn er altijd uitzonderingen waar zowel mannen als vrouwen wel voor zijn te porren. Maak het eens gezellig in de slaapkamer en vrij erop los met een kater onder de leden. Tijdens de seks maakt je lichaam namelijk het hormaal oxytocine aan. Het zal zorgen voor een verminderde pijnprikkel en de fijne gevoelens vliegen je om de oren. Het zal niet de meest wilde vrijpartij worden, maar seks lijkt het ideale wondermiddel tegen een kater te zijn.


Drink wat minder

Wellicht enigszins tegenstrijdig, gezien de vorige tips.. Maar, als maatschappelijk verantwoord platform bij uitstek willen we jullie toch wat zinvolle(re) tips meegeven. Drink simpelweg wat minder. Alleen water drinken na een avondje tanken helpt namelijk niet tegen de afbraak van alcohol en de giftige stof die daarbij vrijkomt in je lichaam. Die giftige stof zorgt voor de hoofdpijn, misselijkheid en een dag vol ellende. Aangezien de mate van afbraak bij iedereen anders is, verschilt het ook per persoon hoe heftig de kater inslaat. Drink je veel, dan past je lichaam zich aan. Heb je dus amper katers, maar drink je als een maniak? Dan is dat een slecht teken.


Accepteer de kater

We hadden je kunnen verblijden met allerlei tips als een vette hap halen bij de Mac Donalds of twee glazen water drinken voordat je naar bed gaat, maar zo simpel is het nu eenmaal niet. Je lichaam droogt uit en wordt vergiftigd door overmatig alcoholgebruik. Wat te doen bij een kater? Terechte vraag! Of je drinkt de ellende weg, of je accepteert de kater. Mooier kunnen we het niet maken.