Korte filmpjes maken is niet iets nieuws. Vine probeerde het ook, maar na kortstondig succes zijn ze van de aardbodem verdwenen. TikTok lijkt iets hardnekkiger te zijn. Dan is het natuurlijk de hoogste tijd om op die sneltrein te springen. Hoe ga je viral op TikTok? Goede vraag!

TikTok influencer

Je vraagt je natuurlijk af waarom je in hemelsnaam geassocieerd wil worden met een app waar voornamelijk kinderen van 16 jaar en jonger op verdwalen. Terechte vraag! Het antwoord daarop is vrij eenvoudig: je kan er een shitload aan euro’s mee verdienen. Influencing is natuurlijk helemaal van deze tijd en ook TikTok wordt gebruikt om het eigen bereik te vergroten. Je hebt flink wat views nodig om er een boterham mee te verdienen, maar als het eenmaal zo ver is.. Charli D’Amelio verdiende in 2021 een ruime 15 miljoen euro met TikTok. Schrik niet: het meisje werd afgelopen 1 mei pas 18 jaar.


TikTok viral

Vanuit alle onverwachte hoeken proberen mensen om op deze Train à Grande Vitesse te stappen. Zo is bijvoorbeeld het aantal meesters en juffen op TikTok niet meer aan te slepen. Met alle goede bedoelingen natuurlijk, maar bij de meeste filmpjes wil je, je ogen uitkrabben van de awkwardness. Het zal je hoogstwaarschijnlijk ook niet ontgaan zijn dat Sam Kroon volledig viraal ging met zijn filmpjes over typische vaders. ‘Marco, prima!’ hoorde je op een gegeven moment zelfs als je zondags op je babi pangang stond te wachten. Voor korte tijd hilarisch, maar het mooie aan een hype en een TikTok viral, is dat deze ook altijd weer afzwakt.


How to go viral on TikTok

Hoe zorg je er dan voor dat je viraal gaat op deze verslavende app? Dat is natuurlijk het gouden ei dat iedereen wil ontdekken. Je eigen bedrijf of personal brand in een goed daglicht zetten kan vele voordelen met zich meebrengen. Mensen boeien is hierin key. Wanneer jouw 30 seconden durende filmpje gemiddeld maar voor 4 seconden wordt bekeken, zal het algoritme van TikTok jouw video doen verdwijnen. Het klinkt makkelijk, maar wees origineel en spreek een niche aan. Er gaan momenteel mensen viraal op TikTok door ASMR-filmpjes, puisten die worden uitgeknepen of simpelweg het maken van bijzondere kookvideo’s. Onze laatste tip is wat makkelijker: gedraag je als een volslagen idioot. Het lijkt dé succesformule te zijn tot bekendheid. Het kost je alleen wel je eigenwaarde.


Ga viraal!

Je komt de meest vreemde dingen tegen op TikTok, maar het bereik is gigantisch. Mits je het op de juiste manier gebruikt natuurlijk. En bovendien kom je ook veel mooie en hilarische filmpjes tegen. Viraal gaan is soms een kwestie van geluk hebben, maar goed nadenken over de te plaatsen content kan geen kwaad. Profiteer mee van lopende trends en geef daar een originele twist aan. Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar met een beetje fortuin kan je er een leuk zakcentje aan overhouden. De sponsordeals vliegen je online om de oren en het einde van TikTok lijkt nog niet lang niet nabij.