Met het aanstellen van Louis van Gaal heeft de KNVB gekozen voor oud en vertrouwd. Onder andere Clarence Seedorf heeft al stevige kritiek geuit op het selectiebeleid, maar de vraag is natuurlijk of dat wel terecht is.

Of zoals Louis van Gaal tijdens zijn presentatie dinsdag in Zeist zelf al aangaf: “Wie moet het anders doen?” Terechte vraag!

Driemaal is scheepsrecht?

Als je kijkt naar de resultaten van Louis van Gaal met het Nederlands elftal kan je stellen dat hij eigenlijk quitte staat. De fantastische derde plaats in Brazilië kan je wegstrepen tegen het niet kwalificeren voor het WK 2002 dat in Zuid-Korea plaatsvond. De ene prestatie misschien boven verwachting, maar de andere prestatie duidelijk beneden peil. Zo gesteld is dit voor onze Louis de ultieme én laatste mogelijkheid om zijn resultaten met Oranje een positieve balans te bezorgen.

Bestel maar vast een standbeeld

Dat hij dit doet voor het Nederlands voetbal is natuurlijk grote onzin en populair gelul voor de bühne. Er is maar 1 reden waarom de grote Louis dit doet en dat is voor de grote Louis zelf. En ach, zolang we per ongeluk echt wereldkampioen worden, vinden wij dat helemaal prima. Dan praten we allemaal met hem mee en mag in iedere grote stad een standbeeld worden neergezet. Want dan hij is de beste van Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, Nederland, Europa en zelfs de wereld!

We gaan juichen, juichen!

Na het bijkomen van de typische Louis van Gaal persconferentie, moet de blik direct op resultaat zijn gericht. Over twee weken staat op woensdag 1 september namelijk de confrontatie met Noorwegen op het programma. Een wedstrijd die Oranje moét winnen. Mochten we onverhoopt verliezen, dan is de missie van Van Gaal al afgelopen voordat die goed en wel begonnen is. De grote vraag voor die confrontatie is of een herstelde Virgil van Dijk en een degelijke Stefan de Vrij een ontketende Haaland van scoren af kunnen houden. Goede vraag! Wij zeggen een krappe 1-2, 95e minuut Guus Til.

Erik