Toch niet het lelijk eendje van de betaalzenders

Halverwege dit jaar maakten we in Nederland opeens kennis met de naam Viaplay. Een tot dan toe onbekende Scandinavische partij.

Viaplay maakte echter in recordtempo bekend de rechten van enkele grote en populaire sporten bemachtigd te hebben. Zo bieden ze volgend jaar onder andere de volgende sporten en competities aan: darten (PDC), Formule 1, de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League. Vooral de rechten van de Formule 1 en de Premier League zijn een forse klap in het gezicht van Ziggo Sport, dat daarmee twee kijkcijferkanonnen kwijtraakt. Er is echter hoop. De transfer van Messi naar PSG kan voor Ziggo namelijk wel eens heel goed uitpakken. Is Messi daarmee de redder van Ziggo Sport? Goede vraag!

Farmers League of Galacticos 2.0?

De Franse competitie wordt al jaren enigszins denigrerend de ‘Farmers League’ genoemd. Gedoodverfd kampioen PSG heeft slechts weinig échte uitdagers. Het kampioenschap van Lille wordt eerder als incident dan als het structureel uitdagen van de top gezien. Maar Frankrijk is niet voor niks de 5e competitie van Europa. Als we de nummer 4 van de Bundesliga afzetten tegen de nummer 4 van Frankrijk, zetten wij toch echt ons geld op Lyon en niet op Wolfsburg.

Is er meer dan alleen Messi?

We kunnen er echter niet omheen dat de Franse competitie voor zowel de liefhebber als de neutrale kijker steeds interessanter wordt. Natuurlijk doet de aanwezigheid van Messi daar een hoop in. Maar met ondertussen een klein contingent Nederlanders in de competitie, is er meer dan alleen PSG om naar te kijken. Ook de neutrale kijker heeft afgelopen weekend genoten van Botman (Lille) tegen het Nice van Kluivert, Rosario en Dolberg. En dan was kersverse aankoop Calvin Stengs nog geblesseerd. Dat is toch lekkerder dan bijvoorbeeld Everton – Southampton van afgelopen weekend. Tel daarbij nog het Olympique Lyon van Peter Bosz op en je hebt genoeg voor heerlijke zaterdagen vol met Ligue 1 geweld dus.

En als je niet van voetbal houdt?

Natuurlijk heeft Ziggo zakelijk gezien flinke klappen gehad. Maar misschien hebben ze juist op tijd ingespeeld op nieuwe populaire sportpareltjes. Wat dacht je van onder andere de volgende sporten die ze nog in het pakket hebben:

  • Six Nations Rugby
  • Formule E
  • Indycar Series
  • La Liga

Is het genoeg om de kijker niet te verliezen aan nieuwkomer Viaplay en knallende kijkcijfers te behouden? Terechte vraag! We gaan het nauwlettend in de gaten houden aankomend sportseizoen.