All-in met een paartje azen of ‘Lionel Messi scoort de 4-1 in de 84e minuut’. Online pokeren of een tientje inzetten op de geweldenaar uit Argentinië zijn voorbeelden van online gokken.

We worden dagelijks middels verschillende kanalen beïnvloed om online ons geld te verbrassen. Of om sporadisch een geldbedrag bij te kunnen schrijven. De online gokindustrie rukt in een razend tempo op. Is online gokken een gevaarlijke verslaving? Goede vraag!

Online gokken is legaal

Sinds 1 oktober is online gokken ook in Nederland legaal geworden. Er zijn dus sinds kort meerdere legale, online gokbedrijven in Nederland. De gokindustrie moet zich wel aan verschillende regels houden en de Kansspelautoriteit zal de komende tijd meerdere aanvragen in behandeling nemen om vergunningen te verlenen. Nu zul je vast denken: ‘maar ik speelde vijf jaar geleden al online poker voor geld..’. Dat kan, maar dan was dat wel illegaal. Er zijn dan ook hoge boetes uitgedeeld, maar hier heb jij als speler weinig van gemerkt.

Online wedden op voetbalwedstrijden

Het heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen: online wedden op voetbalwedstrijden. Voor 1 oktober 2021 kon dit op legale wijze alleen bij TOTO. Je ontkomt er tegenwoordig ook niet meer aan, want je wordt doodgegooid met de reclames waarin Wesley Sneijder zich een koning waant en rond galoppeert op een paard. Alles is mogelijk bij het online wedden op voetbalwedstrijden. Sinds kort kan je zelfs live, tijdens een voetbalwedstrijd, gokken op wat er in de volgende tien minuten van de wedstrijd gaat gebeuren. Wedden op actualiteit is helemaal hot.

Online een staatslot kopen

‘De 10e kan het gebeuren’. Officieel is het geen online gokken, maar dat ook een staatslot tegenwoordig in enkele klikken kan worden aangeschaft, zegt veel over de huidige online wereld. Het geld is binnen enkele seconden afgeschreven van je rekening. Je bent er weer ingetrapt. De spanning van ‘wat zou kunnen gebeuren’ werd je teveel en je hebt je twee eindcijfers weer gekozen. De kans dat een poolvos hartje zomer aanbelt voor een visstick is groter, maar toch kopen we ook deze staatsloten in groten getale.

Online gokken is een gevaarlijke verslaving

Na het lezen van bovenstaande voorbeelden voelde je hem wellicht al een beetje aankomen. Inzetten op sportwedstrijden wordt volop gepromoot en we denken allemaal verstand te hebben van de uitkomst. Makkelijk geld verdienen, toch? In veel gevallen valt dat smerig tegen. Maakt dat online gokken een gevaarlijke verslaving? Terechte vraag en we zeggen volmondig ja! Maar die extra spanning zorgt er wel voor dat je voelt dat je leeft. Voor je portemonnee vaak niet de beste keuze, maar de opwinding vergoedt veel!