tirana centrum

Is de Conference League een Jut en Jul-competitie?

Morgenavond wordt in Tirana de allereerste finale van de Conference League gespeeld. Misschien was het sommige mensen ontgaan, maar Feyenoord staat dus in die finale. Vreselijk knappe prestatie natuurlijk. Of stelt de Conference League helemaal niet zoveel voor? Goede vraag!

topsport in de genen

Zit sporttalent in de genen?

Bekende sporters krijgen talentvolle kinderen. Het lijkt vaak meer regel dan uitzondering. Hebben zij net zo hard moeten werken als hun familieleden, of zijn het aangeboren kwaliteiten? Zit sporttalent in de genen en is topsport erfelijk? Goede vragen!

profijt goed Europees jaar

Hoeveel profijt gaan we hebben van dit Europese voetbaljaar?

Over twee weken kan Feyenoord in Tirana de kroon op dit fantastische Europese seizoen zetten. Als ze de beker winnen scherpen ze het coëfficiënten-record van Nederland nog iets verder aan. Is dit iets eenmaligs of gaan we door dit jaar nog meer goede jaren beleven en wat doet dit met de Eredivisie? Goede vragen!

feyenoord finale

Gaat Feyenoord de finale winnen?

Twintig jaar nadat Feyenoord de finale van UEFA Cup won van Borussia Dortmund, staan de Rotterdammers wederom in een Europese finale. Op 25 mei is AS Roma de laatste te nemen horde van de UEFA Europa Conference League. Gaat Feyenoord de finale winnen? Goede vraag!

interlandvoetbal

Hebben we een hekel aan interlandvoetbal?

Een onderbreking van een week of twee tijdens het lopende voetbalseizoen: het gebeurt een aantal keer per jaar. De reden? Er moeten interlands gespeeld worden, waar niet iedereen even blij mee is. Maar waarom hebben clubfans een hekel aan interlandvoetbal? Goede vraag!

Arne Slot Feyenoord

Helpt Arne Slot Feyenoord verder?

Eind 2020 kondigde Feyenoord met veel bombarie de nieuwe hoofdtrainer vanaf het seizoen 2021-2022 aan: Arne Slot. Afgelopen augustus vroeg Terechte Vraag zich af of de hand van Arne Slot al zichtbaar was. Hoe staat hij er nu voor? Goede vraag! Tijd om de balans op te maken.

champions league winnen Wembley

Kan een Nederlandse club ooit nog de Champions League winnen?

Ondanks dat in de huidige jaargang Nederlandse ploegen als nooit tevoren presteren in Europa, ontbreekt stiekem bij elke voetballiefhebber toch dat échte geloof dat we (ja, we) ooit nog eens de Champions League gaan winnen. Maar hoe onmogelijk is die missie? Goede Vraag!

champions league

Wat doet de Champions League met de nationale competities?

De Champions League is het toernooi waar het allemaal gebeurt. Dat is waar het geld verdiend wordt door de clubs. De plek waar spelers heldenstatus bereiken. Het lijkt soms wel of de Champions League nog het enige toernooi is dat ertoe doet. Meer nog dan de nationale competities. Hoe komt dat? Goede vraag!

minder sporten corona dikke buik

Zijn we minder gaan sporten door corona?

Coronakilo’s. Coronabuikje. Corona-onderkin. Zomaar wat woorden die we sinds twee jaar gebruiken. Schijnbaar vliegen de kilo’s eraan. Je zou denken dat we genoeg tijd hadden om te bewegen. Maar zijn we door corona juist minder gaan sporten? Goede vraag!

Wat zijn de beste fitnessapparaten voor thuis?

Met sportscholen die de afgelopen twee jaar meer dicht dan open waren, is de behoefte aan een gym aan huis sterk toegenomen. Veel Nederlanders hebben een stuk van de schuur of zolder omgebouwd tot een mini sportschool aan huis.

voetbalcarrière plannen

Kan je een voetbalcarrière plannen?

Gooi je een voetbalcarrière bij het vuilnis wanneer je besluit vroegtijdig naar het buitenland te vertrekken? Grote zakken geld en zaakwaarnemers die hun eigen portemonnee veel interessanter vinden dan een voetbalcarrière en hun protegés gouden bergen beloven. Kan je een voetbalcarrière plannen? Goede vraag!

darten dartbord

Is darten een sport?

Pijltjes gooien in een bord dat precies 2,37 meter verderop hangt. Is dat iets dat net iets te dikke mannen in de kroeg doen of is het een serieuze sport die eigenlijk een plekje op de Olympische Spelen verdient? Heb je hier veel vaardigheid, kracht en inzicht voor nodig?