Wanneer je de leeftijd van 6 jaar hebt bereikt, word je door ouders vaak gedumpt bij de lokale hockeyclub of voetbalvereniging. Deze sporten zijn alom bekend. Wat als we eens out of the box denken? Wat zijn de leukste onbekende sporten? Goede vraag!

Nieuwe hobby

De zomer staat weer voor de deur. Een ideale mogelijkheid om eens een nieuwe hobby uit te proberen. Heel het jaar door schoot je de bal over het vangnet bij voetbal, maakte je een tip-in op het hockeyveld of sloeg je iemand de hersens in bij een potje boksen. Niks mis mee natuurlijk, maar wellicht zijn er wel unieke sporten die je eens ervaren wil hebben. 5x de meest onbekende, unieke sporten op een rij!


1. Bossabal

We beginnen direct met een pareltje. Bossabal is namelijk een combinatie van meerdere sporten. Twee teams spelen een balspel waarin voetbal, volleybal, capoeira en gymnastiek worden gecombineerd. Capoeira, wat is dat? Terechte vraag! Capoeira is een Braziliaanse vecht-dans. Bossabal komt van origine uit Spanje, maar wordt momenteel in meerdere landen fanatiek gespeeld. Bij Bossabal bestaat het speelveld uit luchtkussens en een trampoline, met in het midden een net. Je raadt het al: je scoort een punt door de bal op de grond van de tegenstander te krijgen. Leuk feitje: Nederland werd al twee keer wereldkampioen Bossabal.


2. Padel

Wellicht niet meer de meest onbekende sport van het moment, maar zeker één van de meest populaire. padel is hot. Ook deze sport is een combinatie van meerdere sporten, namelijk squash en tennis. Het spel wordt gespeeld op een kleiner speelveld, omringt door glazen- en metalen wanden, wat het spel een stuk dynamischer, sneller en spectaculairder maakt dan bijvoorbeeld tennis. De nieuwe indoor hallen waarin padel gespeeld kan worden, zijn momenteel niet aan te slepen. Wacht niet langer en mep je tegenstander de baan rond!


3. 360 ball

Terug naar de basis van dit artikel: onbekende sporten. 360 ball is er daar zeker één van. Je kan het spel wellicht herkennen van het strand. De spelregels zijn dan ook vrij eenvoudig. Het spel wordt gespeeld door twee teams, die om de beurt proberen de bal op de trampoline-achtige cirkel te slaan. Beide teams worden niet beperkt door een vast speelveld, maar mogen het volledige veld benutten en eindeloos rondjes hobbelen. Vandaar de naam 360 ball, denken wij zo. Niet gek bedacht. Het spel kan nog beperkt in Nederland worden gespeeld, maar wees inventief en plaats een kleine trampoline op het strand en je hebt hetzelfde idee. Veel speelplezier!


4. Flyboarden

Aangezien de zon langzaam zijn intrede begint te maken, is het goed om ook de waterratten onder ons van een onbekende sport te voorzien. Flyboarden is een watersport waarbij het lijkt alsof je met een jetpack boven het water uitstijgt. Een waterscooter zorgt ervoor dat je, je door twee opgewekte waterstralen meters boven het water kan voortbewegen. Het is wat extremer dan een potje padel, waar enig lef voor nodig is. Als jij toe bent aan een portie adrenaline, is flyboarden hartje zomer een dikke aanrader!


5. Onderwaterhockey

Je zou het wellicht niet zo snel uit de naam kunnen halen, maar onderwaterhockey is dus een potje hockey dat onder water wordt gespeeld. Goh. Dit spel wordt op de bodem van een zwembad uitgevochten en is driedimensionaal. Tegenstanders kunnen je van voor, achter én van boven om de oren vliegen. Er zijn al zeker 20 teams actief binnen deze unieke sport. Moet je dan lang je adem in kunnen houden bij deze onderwatersport? Ja! Het is dan ook zaak om tactisch je moment te kiezen om een hap lucht te nemen. Sta je net voor open goal, maar loop je blauw aan? Dat kost je een doelpunt!

Eric