Na een eenvoudige wedstrijd in De Kuip, wist de ploeg van Arne Slot zich vanavond te plaatsen voor de play-off ronde van de UEFA Conference League.

Het, na 180 minuten voetbal, nietig ogende FC Luzern uit Zwitserland kwam geen moment aan voetballen toe. De 11 Rotterdammers oogden fris, energiek en kwamen tamelijk eenvoudig aan twee handen vol kansen in de eerste 45 minuten. De Hosanna-stemming begint langzaam op te laaien bij de club van Zuid. De grote vraag die dan ook gesteld mag worden: is de hand van Arne slot al zichtbaar bij Feyenoord? Goede vraag!

Moeizame voorbereiding Feyenoord

Alleen al de aanstelling van Arne Slot zorgde voor jubelstemming bij Feyenoord. De trainer, die AZ Alkmaar na 4 succesvolle seizoen verliet voor Feyenoord, stond voor een helse klus. Niet alleen op het veld, maar ook op bestuurlijk niveau mag het een puinhoop genoemd worden. Maar bij een club als Feyenoord heb je weinig tijd om vertrouwen te winnen. Presteren is het enige dat telt. De voorbereiding was ronduit rommelig te noemen. Dat geldt niet voor de oefenwedstrijden, waar degelijke resultaten werden geboekt. Het team is in een aantal weken flink uitgedund. Nicolai Jorgensen vertrekt na een aantal teleurstellende seizoenen naar Turkije en de grote schoonmaak wordt verder doorgezet met het vertrek van o.a. Eric Botteghin, Sven van Beek en Bart Nieuwkoop. Alle ruimte voor versterkingen zou je zeggen, maar het financiële potje lijkt weinig perspectief te bieden.

Creativiteit gewenst bij Technisch Directeur Frank Arnesen

Als tot overmaat van ramp Steven Berghuis vertrekt naar aartsrivaal Ajax, zijn versterkingen op het veld broodnodig. Met Leroy Fer achterin oogt de verdediging labiel en speelt het elftal zonder zelfvertrouwen. Dit resulteert in twee ronduit teleurstellende wedstrijden tegen FC Dritta. Zeg maar het ADO van Kosovo. Aanwinst Gernot Trauner zorgt na zijn komst van het Oostenrijkse LASK Linz voor meer rust, waardoor ook Marcos Senesi met meer vertrouwen kan gaan voetballen. De robuuste verdediger wordt voor een spotprijs opgehaald. Althans, voor iemand die tot beste speler van de Oostenrijkse competitie werd uitgeroepen. Waar Guus Til de harten van de Feyenoord fans al heeft gewonnen na zijn bevrijdende hattrick in de vorige ronde, moet Fredrik Aursnes het volgende konijn worden uit de hoge hoed van technisch directeur Frank Arnesen. De door Arne Slot begeerde nieuwe ‘nummer 6’ moet voor meer creativiteit gaan zorgen op het middenveld.

Arne Slot zet Feyenoord langzaam naar zijn hand

De eerste signalen van vooruitgang worden zichtbaar in de heenwedstrijd tegen het Zwitserse FC Luzern. Feyenoord oogt energiek, is zorgvuldig in balbezit, creëert eenvoudig kansen en grijpt de tegenstander ver op eigen helft al bij de strot. Dit zorgt voor een comfortabele 0-3 eindstand. Wanneer in de laatste oefenwedstrijd, de officiële openingswedstrijd van het seizoen, de kampioen van Spanje opzij wordt gezet, begint men op de tribunes te geloven in de filosofie van de nieuwe trainer Arne Slot. Na de simpele 3-0 overwinning van vanavond in De Kuip, zijn ze er in Rotterdam wel over uit: Arne Slot zorgt voor een vernieuwde speelstijl die na een aantal weken voorbereiding al tot uiting komt. De hand van de nieuwe trainer lijkt zichtbaar. Maar gaat Feyenoord deze stijgende lijn doortrekken, of zakt het alsnog als een kaartenhuis in elkaar? Terechte vraag! Een update zal dan ook snel volgen..