Dit weekend gaan de topcompetities vrolijk verder. De Premier League, Bundesliga, La Liga, Ligue 1 en natuurlijk de nummer zeven van de coëfficiëntenlijst, onze eigen Eredivisie.

Je wil van al dit voetbalgeweld gaan genieten. Het liefst op de bank met een hapje en misschien een biertje of twee erbij. Dit mag echter nooit prioriteit nummer #1 zijn. De grote vraag die centraal moet staan in je weekend: hoe bezorg je je vriendin een leuk weekend? Goede vraag! Hieronder 3 tips voor een onvergetelijk weekend.

Tip #1: organiseer een vrijmibo voor haar vriendinnen

Vergeet voor deze ene keer je eigen vrijmibo. Wees een gentleman en nodig haar vriendinnen uit voor een klein hapje en drankje om het weekend in te luiden. Leg een paar flesjes Chardonnay koud, tover vanuit het niets de Aperol Spritz tevoorschijn en zorg voor voldoende hapjes. Turks brood, olijfjes, wat smeerseltjes. Maar zorg vooral voor mini-pizza’s, sateetjes en balletjes. Als het maar genoeg vult om als maaltijd te kunnen dienen, maar net niet genoeg zodat er een goede bodem ontstaat. Blijf ondertussen rustig de glaasjes bijschenken, gastheer als je bent. Tover rond de klok van 19:30 opeens de limoncello tevoorschijn, onder het motto: “ach, het is maar één keer vrijdag, limoncelloooooooo”. Ondertussen zit je zelf natuurlijk nog aan de 0.0, want het weekend is nog lang. Als rond de klok van 20:00 het alleen nog maar over onbegrijpelijke gesprekken van vrouwen gaat, (wie is Saskia met de dikke enkels?) is dat een mooi moment om ertussen uit te piepen. Wens de dames veel plezier, verplaats jezelf naar de bank en zie dat je precies op tijd bent voor de vrijdagavond wedstrijd van de Bundesliga.

Tip #2: Boek een High Tea

Na een onvergetelijke vrijdagavond is het nog niet uit met de pret dit weekend. Wist je dat er in Nederland alleen al 843 aanbieders van een high tea zijn? Genoeg keus dus. Je vriendin verdient meer dan een high tea bij je om de hoek, dus zorg er voor dat je er een beetje moeite in stopt waar je boekt. Random feitje: het schijnt dus zo te zijn dat high tea’s op drie kwartier á een uur rijden het beste in de smaak vallen, ongeacht waar je woont. Als je de high tea boekt rond de klok van 14:00 geeft jou dat genoeg tijd om nog even de samenvattingen van de vrijdagavond terug te kijken en om precies op tijd klaar te zitten voor de eerste wedstrijd op zaterdag van de Premier League om 13:30.

Tip #3: Bezoek de meubelboulevard

Er is nooit gezegd dat dit een weekend zonder opofferingen zou zijn. Zoals dat werkt binnen een goede relatie is het heel veel geven, geven, geven en op de juiste momenten iets proberen terug te nemen. Daarom hebben we de allergrootste troef tot de laatste dag bewaard. Ga gezellig met de vrouw een dagje winkelen. De grap is dus: je hoeft niet eens écht iets te kopen, gewoon rondwandelen en kijken is dus meer dan genoeg. Trakteer je lieverd halverwege op een lunch en sleep jezelf daarna nog even door de Loods 5, Ikea en Kwantum. Maar niet getreurd, op zondag sluiten ook al haar favoriete winkels rond de klok van 17. Na een dag als deze kan je in de auto terug rustig de volgende vraag stellen: “schat, vind je het goed als ik vanavond nog even wat voetbal met de jongens ga kijken?”. Na een orgastische middag winkelen kan haar antwoord alleen maar ja zijn natuurlijk. Terechte vraag! Kan jij rustig gaan genieten van een hele zondagavond onbekommerd voetbal kijken.