Het zijn de gure, donkere dagen voordat de winter echt begint. De kerstboom staat nog niet en de stad is nog niet overal versierd met leuke lampjes. Het is vooral koud, nat en donker. Genoeg ingrediënten aanwezig om in een herfstdip te schieten.

Maar dat hoeft helemaal niet! Kan je dan ook voldoening halen uit deze periode? Goede vraag en jazeker! Terechte Vraag heeft vijf tips voor je op een rij gezet om gewoon lekker te gaan genieten van de herfst!

1. Ga lekker naar buiten

Met het vele thuis of hybride werken van tegenwoordig (wie gaat er nog in de file staan?) is er genoeg ruimte om ’s middags even naar buiten te gaan. Maak een lekkere wandeling na de lunch en geniet nog even van het zonlicht. Dat is goed voor je humeur en een beetje bewegen heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. Voel je een herfstdepressie aankomen? Na de wandeling is die als sneeuw voor de zon verdwenen.

2. Lekker eten tegen de herfstdip

Verwen jezelf eens lekker tijdens deze dagen. Neem het er lekker van en kijk niet op een onsje meer of minder. Met de extra middagwandeling die je nu elke dag maakt kan het geen kwaad om jezelf ’s avonds eens lekker te verwennen. Een lekker stokbroodje, wat kaasjes en een wijntje na het eten en de enige dip waar we het dan nog over hebben is de aioli of de heksenkaas. Of nog veel beter: ga alvast wat recepten uitproberen voor het kerstdiner. Maak je tegen die tijd sowieso de blits!

3. Op tijd de mand in

Misschien niet de meest sexy tip tegen een herfstdip, maar duik eens lekker op tijd het bed in. Een goede nachtrust is ook goed voor je gemoedstoestand. Er is tegenwoordig na 20:00 ’s avonds toch niks meer te beleven. Na het wijntje uit de vorige alinea slaap je ook lekker en zo heb je meer tijd om te dromen over de aankomende feestdagen.

4. Voorkom een herfstdip: maak het thuis gezellig

Dit is eigenlijk de meest logische en voor de hand liggende tip. Maak het thuis gezellig. Steek de open haard en wat kaarsjes aan. Zet stiekem alvast Michael Bublé op repeat en je zal zien dat je herfstdip niet de kans krijgt zich in een herfstdepressie te ontwikkelen. Dikke tip: bezorg je vriendin een leuk weekend en maak een rondje langs de meubelboulevard. Daar is alles al helemaal in de kerstsferen. Goed humeur verzekerd!

5. Ga sporten

Sporten is altijd een goed idee, maar in deze periode misschien nog wel belangrijker. Juvenalis zei vroeger al niet voor niks: “mens sana in corpore sano”. Oftewel, een gezonde geest in een gezond lichaam. Pas op met hardlopen en wielrennen tijdens deze donkere dagen. Ga naar de sportschool, baantjes trekken of probeer met vrienden eens een potje padel.