Met een naderende lockdown en de kroegen die momenteel al vroeg de deuren moeten sluiten, is de tijd aangebroken dat we onszelf weer moeten gaan vermaken. Wanneer je Netflix hebt uitgespeeld of de bordspellen komen je neus uit, is het de hoogste tijd om de leukste drankspellen te gaan spelen.

Het is af en toe lekker om de scherpe randjes van het leven eraf te drinken met een klein borreltje. Nu dit niet meer mogelijk is in je favoriete discotheek of kroeg, zijn drankspelletjes een ideaal tijdverdrijf. Wat zijn de leukste drankspellen? Goede vraag! Er zijn talloze opties om ongegeneerd dronken te worden, maar wij zetten de leukste drankspellen voor je op een rijtje.

Leukste drankspel uit Amerika: Bierpong

Het geeft enigszins Amerikaanse vibes, die grote, rode cups. Bierpong wordt tegenwoordig niet meer alleen op Amerikaanse huisfeestjes gespeeld, maar ook in verschillende Nederlandse huiskamers. Het concept is tamelijk eenvoudig: twee spelers hebben allebei tien cups staan. De speler die als eerste het pingpongballetje in alle tien de cups heeft gegooid, wint. Voor iedere cup die sneuvelt, staat er een sloot bier op je te wachten. De regels van bierpong zijn dus simpel, maar het plezier is er niet minder om!

Kingsen

De aanwezigheid van een stok kaarten is voor het drankspelletje Kingsen meer dan voldoende. De regels van Kingsen variëren vaak, maar het principe is dat iedere kaart een eigen regel heeft. Bovendien keren verschillende Kingsen regels bijna altijd terug: ‘juffen’, ‘duimpje leggen’ en ’twee slokken voor de persoon rechts van je’. Kingsen duurt dankzij verschillende spellen relatief lang, maar de enige zekerheid die je hebt is dat je niet nuchter het spel verlaat. Aanrader dus!

Het drankspel bussen

De echte liefhebbers van drankspelletjes kennen het drankspel bussen natuurlijk al. Je begint met een viertal keuzes, waaronder ‘rood of zwart’ en ‘hoger of lager dan je vorige kaart’. Uiteindelijk belandt de slechtste voorspeller in de zogeheten ‘bus’. Je bent nu officieel de sigaar. Met een beetje pech speel je er binnen no-time een stok kaarten doorheen. Drankspelletjes lijken leuk, maar na dit stok kaarten is de wc-bril je beste vriend.

Krokodillen drankspel

Dit is wellicht het meest populaire drankspelletje van het afgelopen jaar. De krokodil is omringd door een tiental smerige shotjes. Zodra de krokodil een hap neemt wanneer je een tand hebt ingedrukt, staat er een shotje voor je klaar. Dit drankspel is simpel, maar effectief. Snel dronken worden en veel chaos. Ondanks dat dit spel groot is geworden in de kroeg, zijn deze krokodillen overal online verkrijgbaar. Haal met deze krokodil het kroeggevoel in huis. Ook een aanrader op de vrijmibo!

Stef Stuntpiloot één van de leukste drankspellen?

Stef Stuntpiloot gaat al jaren mee als één van de leukste drankspellen. Tijdens het rondvliegen van Stef is het de bedoeling dat je met jouw wip de kippen van je tegenspelers wegtikt. Wanneer de boerderij van de tegenstander is leeg gespeeld, kan hij of zij aan de slag met het atten van een glas alcohol naar keuze. Stef Stuntpiloot gaat dus al wat jaren mee, maar wat ons betreft nog steeds een grote aanrader!

Eric