Vanaf het moment dat je zelfstandig kan poepen, totdat je in een studentenhuis gaat wonen en uiteindelijk gaat samenwonen. Al die tijd is er maar één vraag die er daadwerkelijk toe doet: hoe hoort een wc-rol te hangen?

Hang je de velletjes van de wc-rol tegen de muur aan, of hang je de wc-rol aan de voorkant? Terechte Vraag heeft het definitieve antwoord. Dus pak een stoel en dan gaan we aan de gang!

Patent wc-rol houder

Ene Seth Wheeler heeft op 15 september 1891 het patent ingediend voor de toiletpapier houder. Sindsdien is er eigenlijk weinig meer aan de uitvinding veranderd. Dus 130 jaar later gebruiken we de wc rol houder nog op precies dezelfde manier. Maar de grote vraag is: hangen de velletjes van de wc-rol aan de voorkant of hangen de velletjes van de wc-rol aan de achterkant? Zie hieronder het officiële patent en oordeel zelf!

patent seth wheeler toiletpapier houder 15 september 1991 wc-rol
Patent van Seth Wheeler op de wc-rol houder

Toiletrol aan de voorkant dus

Ho, maar wacht! Wat is er gebeurd met ‘Team wc-rol aan de achterkant’? Het schijnt namelijk dat één op de vijf mensen de wc-rol liever met de velletjes tegen de muur aan heeft hangen. Ten eerste geloven wij dit aantal niet en ten tweede: verschrikkelijke barbaren! Er is maar één type mens dat met gezond verstand het velletje aan de achterkant kan hangen: mensen met katten. Het schijnt dat katten minder met wc-papier spelen als het tegen de muur hangt. Maar wie laat in godsnaam zijn of haar kat in de wc? Dat is dan ook weer een type mens op zich. Mijn mening daarover zal ik achterwege laten, maar alleen omdat ik over het algemeen best fan van huisdieren ben.

Ja, de wc-rol aan de voorkant dus

Voor degene die het nog niet begrepen hadden: de toiletrol hang je met de velletjes aan de voorkant. Naast dat het ooit zo bedacht is en dat het er voor het oog fijner uitziet, zijn er legio redenen te bedenken waarom je de wc-rol aan de voorkant wil hebben. Hieronder nog een aantal redenen van ‘Team wc-rol aan de voorkant’ op een rij:

  • Het is hygiënischer
  • Het pakt makkelijker
  • Je hoort dan bij de normale mensen
  • Het hoort zo
  • Nou, gewoon daarom!

Veeg uit de pan

Het was niet mijn bedoeling om lelijk te doen over mensen die bij ‘Team Achterkant’ horen. Ik vind jullie wel raar en begrijp weinig van jullie. Maar Terechte Vraag staat voor verbinding, ook bij de moeilijkste vraagstukken. Laat een reactie achter als je bij ‘Team Achterkant’ hoort en vertel ons waarom!