Crocs. Witte leggings. Sokken in sandalen. Zomaar een greep uit de lelijkste modetrends die ooit helemaal ‘je van het’ waren en waarvan we nu hopen dat ze het daglicht nooit meer zien.

De 00’s waren een heus walhalla voor lelijke mode. Het leek wel alsof de modewereld één groot aneurysma had en even vergat hoe ze mode moesten maken. Denk bijvoorbeeld aan ultra lage spijkerbroeken, wijde pijpen waar wel twee mensen tegelijk in passen, Crocs, UGG’s en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar wat zijn nu de 15 lelijkste modetrends ooit? Goede vraag! We zochten het voor je uit.

Dit zijn de 15 lelijkste modetrends ooit

 1. Witte driekwart leggings. Bonuspunten als ze nog zo’n fout kanten biesje hebben en worden gedragen met een spijkerrokje dat net over de knie valt. Waarom we ze zo lelijk vinden? Omdat ze verre van smaakvol zijn én totaal geen nut hebben. Ze houden je benen alles behalve warm en bovendien worden ze snel vies.
 2. Nickelson jassen. Deze foute winterjassen voegen we snel aan dit rijtje toe. Mede doordat we het gebruik van echt bont heel zielig en totaal niet meer van deze tijd vinden. Je ziet er trouwens ook uit als een soort opgedofte vuilniszak. Niemand die daar op zit te wachten, lijkt me.
 3. UGG’s. De meningen zijn hierover verdeeld, dat besef ik mij maar al te goed. Maar ik weet wel dat het de minst sexy schoenen ooit zijn. Ze zijn daarnaast ook verre van praktisch. Eén sneeuw- of regenbui op je schoeisel en klaar is het feest. Warm zijn ze dan weer wel. Maar draag ze dan op z’n minst gewoon als pantoffel.
 4. Sokken in sandalen. Deze lijst is natuurlijk niet compleet zonder deze topper van ’n modetrend. Allereerst snap ik niet waarom je kiest voor sandalen, wanneer het daar duidelijk te koud voor is. Daarnaast straal je direct dad-vibes uit in je ANWB-sandalen. Tenzij je 80+ bent, is deze modetrend een echte no-go.
 5. Regenponcho’s. Je bent of een toerist die de weg kwijt is óf je hebt er echt geen verstand van. In Nederland doen we het namelijk zo: het regent, je trekt geen regenkleding aan en je wordt zeiknat. Aan regenkleding doen wij niet. Het ziet er gewoon niet uit. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.
 6. Bodywarmers. Tja, waar moeten we beginnen. Ik snap dit kledingstuk gewoon niet. Waarom zou je een jas maken zonder de armen mee te nemen? En het erge is: de modewereld is op dit moment de bodywarmer helemaal aan ’t ophemelen.
 7. Harem-broeken. Wat moet je met deze drollenvangers? Het hangt niet lekker, lijkt alsof je een luier aan hebt en sexy is het allerminst. Eén pluspunt: je hoeft je geen zorgen te maken over een cameltoe.
 8. Bermuda shorts. Een ongemakkelijke lengte, een gekke pasvorm en totaal geen sex appeal. Do we need to say more?
 9. Beenwarmers. Mooi bij je driekwart legging. Of misschien nog wel erger: armwarmers met gaatjes voor die vingers.
 10. Tanktops (incluis okselhaar). Mannen opgelet: draag dit niet. Tenzij je gezegend bent met een sixpack. Dan mag -ie juist wel.
 11. Isabel Marant sleehakken. Ze zijn duur, maar maken je goedkoper dan ooit. Ondanks dat ze al eeuwen uit zijn voor mijn gevoel, verschijnen ze nog steeds op mijn netvlies. Bonuspunten wanneer ze gecombineerd worden met een zwarte stretchy legging waar je hele achterwerk in te zien is.
 12. Crocs. Praktisch, maar daar is alles wel mee gezegd.
 13. Adidas slippers. Wederom praktisch, maar daar is alles wel mee gezegd.
 14. Fanny packs. Ben je op wereldreis aan de andere kant van de wereld en wil je al je paspoorten en dergelijke beschermen tegen onraad? Dan heb je een free pass. In alle andere scenario’s: weg ermee.
 15. Chokers. Tenzij je jezelf als hond laat aanlijnen (niet aan te raden) of dat je een carrière in ’t nachtleven ambieert is het een hele lelijke modetrend waar we de lijst maar al te graag mee afsluiten.

Extra: alles van Gucci is niet Gucci

Ja, dit is natuurlijk een smaakkwestie. Maar over het algemeen is Gucci niet zo goed als je denkt. Peperduur, maar inmiddels met een ordinair randje. Zeker wanneer je kiest voor de gewilde riem met de gouden initialen.

Zijn dit daadwerkelijk de 15 lelijkste modetrends ooit? Terechte vraag! We kunnen hier eindeloos over babbelen, maar voor nu laten we het hier bij. Of heb jij een modetrend die hier écht in moet staan? Laat het weten in de reacties.