Kleding kan je tegenwoordig 24/7 online bestellen. Maar met alle artikelen die retour gaan kan je je afvragen of je kleding niet gewoon in de winkel moet kopen. Je kan het dan even ruiken, voelen én passen. Je geld online laten rollen of naar de winkel hollen? Goede vraag!

Voordelen kleding online kopen

Ruim 80% van de Nederlanders bestelt wel eens iets online (Bron: CBS) en ruim 55% van de Nederlanders shopt kleding online. En dat is ook logisch. Online heb je geen last van sluitingstijden, hoge parkeergelden of een beperkt aanbod. Als je je lievelingsartikel hebt gevonden, kan je die nog in veel andere winkels vergelijken om de goedkoopste versie te vinden. Als je dan iets wil afrekenen hoef je niet in de rij te staan bij de kassa, maar kan je gewoon rustig achterover leunen totdat de postbode je blij komt maken. Heerlijk!

Nadelen online kleding kopen

Er zitten echter nadelen aan online kleding kopen. Zo moet je altijd maar afwachten of datgene dat je besteld hebt er wel echt zo uitziet als op het plaatje. Valt het goed en is het wel een lekker stofje? Heb je net schoenen besteld die je de man maken, blijken ze toch een maatje te klein. En je moet altijd maar afwachten of je pakketje op tijd bezorgd wordt. Kan je nog je nieuwe jurk niet aan voor dat ene speciale feest. En het retouren is natuurlijk pure ellende. Een hoop gedoe om vervolgens maar af te wachten of je je geld nog terugkrijgt.

Voordelen kleding in de winkel kopen

Nee, dan kan je beter gewoon lekker kleding in de winkel kopen. Je kan alles ruiken, voelen en passen. Past iets niet? De vriendelijke verkoopster hangt het wel even voor je terug, geen probleem. Het is eigenlijk onmogelijk om vanuit de winkel met iets thuis te komen dat niet lekker past. Verder word je nog wel eens positief verrast in een fysieke winkel. Daar hangen toch unieke artikelen die je online niet zo snel vindt. En als allerlaatste argument: wees loyaal, koop lokaal. Laat de grote ketens eens links liggen en ga bij een lokale kledingwinkel shoppen. Succes gegarandeerd.

Nadelen kleding in de winkel kopen

Maar niet alles is hosanna in de kledingwinkel. De vriendelijke verkoopster van hierboven is voor de ander een opdringerig, irritant hoopje mens. Even rustig de nieuwe spijkerbroekjes bekijken is er niet bij. En met het aanbod valt het soms ook niet mee. Ja, als je alle kledingwinkels van de binnenstad bij elkaar optelt. Maar daar heb je helemaal geen tijd voor en zin in. Sjouwen met tassen door drukke winkelstraten terwijl de parkeermeter rustig doortikt. En kleding passen in een winkel? Gadverdamme, daar heeft voor jou een vadsig iemand met zweetoksels in gezeten. Nee dankje, dan is online shoppen toch echt een uitkomst!