Zwemmen in het geld, maar nooit meer anoniem over straat kunnen lopen of een modaal inkomen en volop genieten van de anonimiteit. Waar zou jij voor kiezen als je de kans had? Beroemd zijn: een vloek of een zegen? Goede vraag!

Beroemd worden is een droom

Als klein kind droomde je er al van: een leven in de spotlights. In alle vriendenboekjes die je later terugvindt zeggen de meeste mensen een actrice of een profvoetballer te willen worden als ze later groot zijn. Destijds dachten we nog niet uitgebreid na over de consequenties van een eventueel bestaan in de schijnwerpers. Een beroemdheid leidt namelijk een leven vol aandacht, veel geld en een luxe leefstijl, maar tegelijkertijd zit er ook een grote keerzijde aan al deze fame.


Voordelen van beroemd zijn

Een overvolle bankrekening is vaak de grootste reden voor mensen om beroemd te willen worden. Bekend zijn wordt nou eenmaal in vrijwel alle gevallen rijkelijk beloond. Nooit meer nadenken over je uitgaven, VIP-plaatsen in iedere discotheek en bij alle voetbalwedstrijden en er gaan werelden open die je niet voor mogelijk hield. Bovendien hoef je mensen niet meer voor je te winnen. Je hebt aanzien en straalt succes uit. De zucht naar roem is groot wanneer je jong bent, maar of dat ook nog zo is als het eenmaal zo ver is..


Nadelen van beroemd zijn

Faam maakt niet altijd gelukkig. Justin Bieber is daar een treffend voorbeeld van, zo deelde de superster recentelijk op Instagram. Het gebrek aan verantwoordelijkheden op jonge leeftijd ging bij hem gepaard met slechte beslissingen, zoals drugs. Bovendien is het cruciaal dat je niet zonder likje gel of je gezicht volledig in de plamuur naar buiten loopt. De paparazzi staan namelijk op iedere hoek om jou op je slechtste moment op de voorpagina te kunnen zetten. Het woord ‘privé’ kan uit je woordenboek worden geschrapt. Tot slot zorgt beroemd zijn ervoor dat jouw mensenkennis on point zal moeten zijn. Wie is welgemeend en wie is uit op je centen en aandacht? De golddiggers zullen je om de oren vliegen.


Een vloek of een zegen?

Op jonge leeftijd lijkt het de ultieme toekomst. Dat kan het natuurlijk ook zeker zijn, maar je moet je goed beseffen dat beroemd zijn niet alleen maar voordelen met zich meebrengt. Bekend zijn boert vaak goed en dat verzacht natuurlijk wel een heel groot deel van alle nadelen dat het met zich meebrengt. Is beroemd zijn dan een vloek of een zegen? Terechte vraag! Kan jij je staande houden in een andere realiteit, dan is veel geld, meer dan voldoende aandacht en eeuwige roem een walhalla om in te leven. Denk jij hieraan ten onder te gaan? Blijf dan lekker in de luwte. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, dat geldt ook voor de weg naar succes en heel veel centen.