Met sportscholen die de afgelopen twee jaar meer dicht dan open waren, is de behoefte aan een gym aan huis sterk toegenomen. Veel Nederlanders hebben een stuk van de schuur of zolder omgebouwd tot een mini sportschool aan huis.

Je wil toch een beetje in shape blijven. Maar welke fitnessapparaten voor thuis zijn het beste om aan te schaffen? Goede vraag! We zetten de vijf beste fitnessapparaten voor je op een rij!

1. De hometrainer

Dit is natuurlijk de moeder aller fitnessapparaten voor thuis. Alleen de naam al. Wat wil je nog meer? Lekker fietsen terwijl je niet vooruit komt is een ideale manier om soepel calorieën te verbranden. Daarnaast neemt een hometrainer weinig ruimte in beslag en is over het algemeen vrij goedkoop in aanschaf. Zorg wel voor een hometrainer met verstelbare poten, je wilt niet gaan wiebelen tijdens het fietsen. Ga je starten met het kopen van fitnessapparatuur voor thuis, begin dan altijd met de hometrainer.

2. Crosstrainer

Op een crosstrainer staan is niet sexy. Nooit. Door niemand. Maar een crosstrainer is stiekem wel een ideaal apparaat om af te vallen of conditie op te bouwen. De naam zegt het al een beetje. De crosstrainer combineert in principe steptrainer, fiets en loopband in één apparaat. Hadden we al gezegd dat het niet sexy was? Daarom het ideale fitnessapparaat voor thuis dus. Ongegeneerd jezelf thuis in topconditie krijgen. Enige nadeel is dat een crosstrainer vrij veel ruimte in beslag neemt. Al zijn ze tegenwoordig ook inklapbaar te verkrijgen.

3. Roeiapparaat

Het roeiapparaat of roeitrainer is wederom een fitnessapparaat dat het gehele lichaam traint. Er is bijna geen spiergroep die niet meegenomen wordt. Daarnaast is er weinig belasting op spieren en gewrichten én is het een goede manier om conditie op te bouwen. Voor buiten roeien heb je een roeiboot én lekker weer nodig. Een hoop gedoe dus. Alleen daarom al is een roeiapparaat een fijne aanvulling op je fitnessapparatuur voor thuis.

4. Buikspiertrainer

Bovenstaande fitnessapparaten voor thuis zijn vooral gericht op cardio. Maar je wil natuurlijk ook een beetje aan kracht werken. Het meest effectieve en zieke apparaat om je buikspieren te trainen is de buikspiertrainer. Een wiel met een staaf in het midden. Ga op knieën zitten, pak de staaf met je handen beet en strek jezelf zo ver mogelijk. En weer omhoog. Pijn gegarandeerd. Maar als je dit in de wintermaanden consequent doet in je sportschool aan huis, loop je er zomers gegarandeerd met een lekker wasbordje bij.

5. Dumbells en gewichten

Er gaat niks boven sporten met losse gewichten. Zorg dat je dumbells en gewichten in verschillende kilo’s aanschaft of dat je een verstelbaar setje hebt. De trainingen en mogelijkheden zijn eindeloos met losse gewichten. Zorg dat je een training uitkiest die aansluit bij je eigen doelstellingen. Of dat nu kracht, spierconditie of puur voor het uiterlijk is. Dumbells en gewichten mogen niet ontbreken bij het kopen van je eerste fitnessapparatuur voor thuis.