Je bent vijf jaar oud en staat voor het eerst op de ski’s. Na drie keer uit de sleeplift te zijn gevallen, mag je eindelijk de blauwe piste af. Met veel goede moed besluit je je angsten aan de kant te zetten. Eindstand: je valt en je grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid. De skileraar skiet door zonder jou op te merken.  

Maar wat als 16 jaar later de rollen omgedraaid waren? Is het de moeite waard om skileraar te worden? Terechte vraag! Wij zetten de vier redenen op een rij.

1. Elke dag reden voor een feestje

Voor alle ervaren skiërs onder ons, wat is skiën zonder après-ski? Juist, niks. Na een dag kinderen geraapt te hebben, wordt de drang naar een halve liter Weizener bier steeds groter. Om half vier nog even de ouders en kinderen uitzwaaien en dan wordt het toch echt tijd voor de après-ski. Voordeel van skileraar worden? Vier maanden lang feest.

2. De lucht werkt als anti-kater middel

Als officiële kroegtijger heb je de vorige avond net wat te lang in de après-ski gestaan. De shotjes Jägermeister en halve liters bier vlogen je om de oren. De volgende dag: instant regret. Maar no worries: je loopt naar buiten en ademt de lucht in. Binnen no-time is je kater verdwenen. Pure winst.

3. Als skileraar werk je halve dagen

Als je nu nog niet om was, gooien we er nog een reden bovenop. Ondanks de vele uren die je in de après-ski doorbrengt, moet er helaas ook nog steeds gewerkt worden. Gelukkig werk je maar vier uur op een dag. Maakt die kater opeens ook niet meer uit. Gelijk weer nieuwe knaken voor de après-ski. Geld moet rollen, anders was het wel vierkant.

4. Vies bruin

Ondanks dat de meeste mensen wintersport associeren met kou, is niets minder waar (alleen de niet-wintersporters onder ons denken dat). Zodra de zon de sneeuw raakt, heb je een zonnebank waar je ‘U’ tegen zegt. Alle reflecterende sneeuwvlokken worden omgezet in UV-stralen die zorgen voor een prachtig, vies, bruin huidje. Pas wel op voor de zogeheten ‘goggle face’. Onaantrekkelijk voor in de après-ski. Tip van Flip.

Dus, moet je skileraar worden?

Is dat na bovenstaande punten nu nog niet duidelijk? Halve dagen werken en vies bruin worden. Wat wil je nu nog meer? Goede vraag! Als de sodemieter skileraar worden. Groeten van Merol aus Tirol.