Voor mensen die niet weten wat ze als cadeau moeten geven, is de cadeaubon uitgevonden. Dat is niet mega origineel, maar altijd nog beter dan met lege handen aankomen of een heel slecht cadeau geven. Maar de ene cadeaubon is de andere niet.

Sommige bonnen verdwijnen achterin een la om er nooit meer uit te komen en met andere bonnen doe je praktisch iedereen een plezier. Maar welke bonnen worden het meeste gegeven en met welke cadeaubonnen sla je nooit een flater? Goede en Terechte Vragen! We zetten de 5 populairste voor je op een rij!

1. Bol.com cadeaukaart

De cadeaubon van lands grootste online warenhuis is al jaren de onbetwiste nummer één van de cadeaubonnen. De slogan van Bol.com is niet voor niks: ‘de winkel van ons allemaal’. Ze hebben voor ieder wat wils en daarom is de bol.com bon een veilige keus om te geven. De bon is naast online ook te verkrijgen bij bijvoorbeeld de Albert Hein en de Primera. Dat maakt het eenvoudig om de cadeaubon snel mee te graaien. Hoezo noemen we het eigenlijk een bon terwijl het eigenlijk een pasje is? Goede vraag, daar komen we later op terug.

2. VVV cadeaubon

De VVV cadeaubon is ook al jaren een toppertje onder de presentjes. Zolang je nog geen uniseks Gaastra jas draagt en een kaart op de fiets van je stuur hebt, kom je eigenlijk nooit bij de VVV. Toch kent iedereen de bonnen. Knap staaltje marketing van de Vereniging voor VreemdelingenVerkeer. Het fijne aan de VVV cadeaubonnen is dat je ze op meer dan 10.000 inleverpunten kan inleveren. In de meest gekke musea, restaurants of winkeltjes worden ze geaccepteerd. Lekker bonnetje om te geven dus!

3. Bon van de slijter

Hier had ook de Gall&Gall bon kunnen staan, maar er staat expres bon van de slijter. Een bon om een mooi flesje te kunnen kopen is over het algemeen een goed idee. Maar zorg er dan voor dat je een bon van de plaatselijke slijter geeft. Wees loyaal, koop lokaal. Waar de meeste cadeaubonnen een groot bedrijf steunen, kan je met de bon van de slijter alsnog geld in de lokale economie pompen. En zo kan je dus met goed geweten een flesje drinken.

4. Diner Cadeau

Zolang corona geen roet in het eten gooit, behoort uit eten gaan tot het favoriete uitstapje van veel Nederlanders. Maar liefst 30% van Nederland gaat meer dan vier keer per jaar uit eten. Met het Diner Cadeau zit je dus altijd gebakken. Er zijn ruim 3000 restaurants aangesloten bij Diner Cadeau. Leuk om te weten: het gros van de aangesloten restaurants zit in het hogere segment. Daarom valt Diner Cadeau als cadeaubon vaak goed in de smaak.

5. Nationale bioscoopbon

De verkoopcijfers van de Nationale Bioscoopbon waren de afgelopen twee jaar niet te filmen. Maar letterlijk niet, want bioscoopbezoek zat door corona op een all time low. Dan helpt het ook niet mee dat er de afgelopen twee jaar precies vier films zijn geweest die de moeite van een bioscoopbezoek waard waren (Tenet, James Bond, 1917, Dune). Maar nu we weer naar de bios kunnen, is de Nationale Bioscoopbon een goed idee. Naar de film gaan blijft een beleving en met de Nationale Bioscoopbon geef je mensen een zetje in de goede richting.

Erik