Het lijkt wel één van de best bewaarde geheimen ter wereld te zijn. In het openbaar wordt er zelden over gesproken, in tegenstelling tot vertrouwde kringen. Rust er wellicht nog een taboe op? Hebben alle vrouwen seksspeeltjes? Goede vragen!

Taboe op seksspeeltjes?

Er wordt nog relatief weinig over gesproken. In het openbaar althans. Op het hebben van een elektrisch seksspeeltje in je nachtkastje lijkt nog een groot taboe te liggen. Dat is op het eerste oog vreemd, aangezien het één van de best verkochte online items is geweest de afgelopen jaren. Toch schamen vrouwen zich vaak om hier openlijk voor uit te komen. EasyToys, leverancier van seksspeeltjes, probeert dit taboe te doorbreken. Met enig succes, mede dankzij de publiciteit rondom de sponsoring van voetbalclub FC Emmen. Een dergelijke sponsor op een voetbalshirt, dat moet toch kunnen?


Spreken is zilver..

De Satisfyer Pro vliegt over de toonbanken, maar we hangen dit voorlopig nog niet aan de hoge klok. In veel slaapkamers worden seksspeeltjes gebruikt om de boel een beetje up te spicen. Het vuurtje moet tenslotte blijven branden. Toch blijkt dat meer dan de helft van de vrouwen liegt (of zwijgt) over het gebruik van dergelijke speeltjes. Ongeveer 54% van de vrouwen heeft hun partner niet verteld dat zij wel eens als individu aan de slag gaan. Misschien wordt het voor de mannen toch tijd om eens even wat lades open te trekken. De kans is groot dat je een aantal keer per maand vervangen wordt door een geslachtsdeel op batterijen.


Seksspeeltjes tijdens corona

Maar dat de seksspeeltjes gebruikt worden, staat als een paal boven water. We hebben een aantal eenzame maanden (misschien wel jaren) gehad tijdens de coronacrisis. Dat heeft bijvoorbeeld seksshop EasyToys geen windeieren gelegd. De verkoop steeg begin 2021 namelijk met maar liefst 95% ten opzichte van het jaar ervoor. Toen de avondklok werd ingevoerd, bleek dit zelfs voor een verkooptoename van 170% te zorgen. Het vrouwelijk plezier en genot is in deze periode dus fors toegenomen. Dat heeft ook mede te maken met de gebrekkige kennis bij mannen. Doe je huiswerk of praat met je partner over wat zij als prettig ervaart.


Seksspeeltjes voor mannen

Seksspeeltjes voor vrouwen zijn dus wel degelijk in trek. Maar, we zijn tegenwoordig wel wat inclusiever dan dat. Ook seksspeeltjes voor mannen zijn aan populariteit aan het winnen. Niet alleen de Satisfyer wordt door PostNL rondgebracht, maar ook de ‘butplugs’ en ‘fleshlights’ worden online besteld. Als je benieuwd bent naar wat deze seksspeeltjes precies voor jou kunnen betekenen, raden wij aan om even te Googelen. Dus, hebben alle vrouwen seksspeeltjes? Terechte vraag. Door het ogenschijnlijke taboe en de discretie onder de vrouwen (en mannen!) is het moeilijk om hier een specifiek antwoord op te geven. Maar dat er meer batterijen en opladers versleten worden dan we denken, lijkt een feit!