Elke man verdient een eigen plekje in huis. Waar de wederhelft over het algemeen de walk-in closet claimt, is de mancave het domein van de man. Anders had het wel womancave geheten. Maar hoe maak je van je mancave nu het fijnste plekje in huis? Goede vraag!

Begin bij de basis

Het is natuurlijk verleidelijk om meteen allemaal gadgets in je mancave te knallen. Maar even rustig over je mannenhol nadenken is een goed idee. Zorg er eerst voor dat verlichting, verwarming en fatsoenlijk internet geregeld is. Klinkt logisch, maar afhankelijk van de plek waar je mancave komt kan het raadzaam zijn dit vooraf even te checken. Maar genoeg serieuze zaken nu, hieronder vijf tips voor de ultieme mancave.

1. Comfortabele meubels

Zorg voor comfortabele meubels in je mancave. In ieder geval een mooie grote bank. We hoeven dit eigenlijk niet te vertellen, maar in je prinsenpaleis moet een Chesterfield staan. Met minder kan je als zichzelf respecterende man geen genoegen nemen. Zorg ook voor een aantal luie stoelen en aangename barkrukken met leuning voor aan je bar. Want er zit natuurlijk een bar in je knutselgrot. En een dikke tip: zorg voor kussentjes. Doet niks af aan je mannelijkheid en zit wel zo lekker.

2. Speeltafel in de mancave

Na de meubels is de speeltafel het hart van je mancave. Je hebt hier de keus uit een aantal mogelijkheden:

 1. Pooltafel
 2. Tafelvoetbal
 3. Tafeltennistafel
 4. Airhockey
 5. Pokertafel

Kies de tafel die het beste aansluit bij je hobby. Het maakt in principe niet uit welke je kiest. Hier geldt wel: kies voor kwaliteit. Als je echt de ruimte hebt is er natuurlijk niks mis mee om verschillende speeltafels in je mancave te zetten.

3. Bar in je mancave

Laten we eerlijk naar elkaar zijn: de mancave is een plek om jezelf even alleen of met je vrienden terug te trekken. Maar het is bovenal een fijne ruimte om met elkaar een drankje te doen. Zorg daarom voor een fatsoenlijke bar in je mancave. Regel een spoelbak, koelkastje en plek voor al je glazen. Een mini ijsblokjesmachine, non-drips voor je sterke drank en een tap. Zo heb je alles bij de hand om een avondje onbekommerd te kunnen drinken. Bespaar vooral niet op alle extra materialen om je bar fatsoenlijk aan te kleden.

4. Sportattributen

De mancave is voornamelijk een plek om te chillen. Maar als je toch een ruimte in het huis hebt geclaimd, kan je er ook iets nuttigs mee doen. Al is het maar voor het idee. Maar mocht je toch willen sporten, zorg dan dat je wat fitnessapparaten voor thuis hebt gekocht. Denk hierbij aan wat losse halters en een halterbank. Ziet er stoer uit en misschien ga je er ook nog wel echt gebruik van maken ook!

5. Mancave gadgets

Oké, je mancave is nu bijna helemaal ingericht. Maar om van een leuke ruimte in je huis écht een mancave te maken, zijn er nog een aantal essentiële zaken nodig die in geen enkele mancave mogen ontbreken. Hieronder de zogeheten mancave essentials:

 • Dartbord
 • Hertenkop aan de muur
 • Muziekinstallatie
 • Breedbeeld Tv of beamer
 • Retro filmposters
 • Kaartspel
 • Zitzak

Zo, nu ben je helemaal ready om je eigen mannenhol in te richten. Zijn we nog zaken vergeten te benoemen die wel in een mancave horen? Laat het hieronder in een reactie weten!