dry january smoothies

Wat doet Dry January met je lichaam?

Januari is natuurlijk bij uitstek de maand van goede voornemens. Stoppen met roken, meer sporten en minder drinken. Voor dat minder drinken is er sinds enkele jaren het fenomeen Dry January. Of droge januari gewoon, want niet alles hoeft per se in het Engels.

glazen bal in hand

Wat gaat er in 2022 allemaal gebeuren?

We zijn bezig met de laatste dagen van 2021. Kort samengevat was 2021 natuurlijk een verschrikkelijk beroerd jaar. We zitten nog steeds met alle corona ellende, de Roelvinkjes zijn nog altijd op tv en we zijn een aantal nationale helden, zoals bijvoorbeeld Peter R. de Vries, verloren.

tradities oud en nieuw

Wat zijn tradities rond Oud en Nieuw?

De kerstboom staat in vele huiskamers nog overeind, maar de kersttrui is inmiddels weer terug de kast in gegaan. Volgepropt met lekker eten en overmatig drankgebruik: het is een accurate beschrijving van de kerstdagen. Tijd om toe te leven naar de het volgende feest: Oud en Nieuw staat voor de deur. Wat zijn tradities rond […]

kerstkaarten

Zijn kerstkaarten terug van weggeweest?

De decembermaand draait al op volle toeren. Sinterklaas dobbert weer op zee, de kerstbomen staan en de eerste sneeuwvlokken zijn gevallen. Kerst is dus op komst en de twijfel begint toe te nemen. ‘Zal ik ze versturen?’ Goede vraag! Zijn kerstkaarten terug van weggeweest?

homoseksuele voetballers

Gaan er meer voetballers uit de kast komen?

Er rust anno 2021 nog steeds een taboe op homoseksualiteit binnen de voetbalwereld. Een Australische voetballer bracht hier eind oktober verandering in. Voorlopig is hij de eerste actieve, professionele voetballer die met dit toch wel bijzondere verhaal naar buiten treedt.

kerstboom

Wanneer mag je de kerstboom in huis halen?

Sinterklaas is nog niet in het land, of de eerste kerstbomen pronken alweer in verschillende Nederlandse huiskamers. Vrij vroeg, als je het ons vraagt. Wanneer mag je de kerstboom in huis halen? Goede vraag!