Populairste cadeaus vaderdag

Wat zijn de populairste cadeaus voor Vaderdag?

Veel vaders werken zich heel het jaar een slag in de rondte om hun kinderen te kunnen voorzien van een rijkelijk belegde boterham. Geen eenvoudige taak, waar we best eens per jaar bij stil kunnen staan. Wat zijn de populairste cadeaus voor Vaderdag? Goede vraag! 5 tips:

Vaderdag vader kind

Wordt vaderdag terecht gevierd?

Elk jaar wordt op de derde zondag van juni Vaderdag gevierd. We kunnen met enige zekerheid stellen dat er daarvoor ook vaders leefden, maar toen was vaderdag schijnbaar nog geen feestdag waard. Dan rijst dus ook de vraag: is het terecht dat we Vaderdag vieren? Goede vraag!

tiktok

Hoe ga je viral op TikTok?

Korte filmpjes maken is niet iets nieuws. Vine probeerde het ook, maar na kortstondig succes zijn ze van de aardbodem verdwenen. TikTok lijkt iets hardnekkiger te zijn. Dan is het natuurlijk de hoogste tijd om op die sneltrein te springen. Hoe ga je viral op TikTok? Goede vraag!

straattaal videoclip

Is straattaal mainstream geworden?

Taal is continu in beweging. Zo ook het Nederlands. Met invloeden van veel verschillende culturen is, vooral onder jongeren, straattaal in een rap tempo mainstream aan het worden. Of lijkt dat maar zo? Kifesh, een klein beetje onderzoek doen? Goede vraag!

deugmens

Wanneer ben je een deugmens?

De meeste mensen deugen, schreef Rutger Bregman. Daarin laat hij nog wat speelruimte voor eigen perceptie over. Sommige mensen deugen, anderen wat minder. Maar wanneer ben je een deugmens? Goede vraag! Het begrip leeft momenteel meer dan ooit.

leven na de lockdown

Hoe is het leven na de lockdown(s)?

Je kan het je bijna niet meer voorstellen, maar een jaar geleden zaten we om deze tijd nog lekker met z’n allen in lockdown. Geen festivals, maar avond na avond alleen op de bank. Wat heeft dat met onze gewoontes na de lockdown gedaan? Zijn er dingen veranderd? Goede vragen!

bevrijdingsdag

Waarom zijn we niet vrij met Bevrijdingsdag?

Bevrijdingsdag. Be-VRIJ-dingsdag. Vrij dus. Ohnee, toch niet. Waarom zijn we eigenlijk niet vrij op deze officiële nationale feestdag? Want dat is wel wat het is. Dit zaakje stinkt. Waarom zit de helft van de mensen gewoon te werken op deze heuglijke dag in mei? Goede vraag!

oorlog herdenken

Een oorlog herdenken: hoelang doe je dat?

Al tientallen jaren vindt op 4 mei de Nationale Dodenherdenking plaats. We herdenken op deze dag de oorlogsslachtoffers sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Stopt zoiets ooit of schaffen we dit nooit meer af? Hoelang herdenk je een oorlog? Goede vraag!

cancelcultuur

Leven we in een cancelcultuur?

We hebben een roerige tijd achter de rug als het gaat om BN’ers die negatief in de publiciteit zijn gekomen. Bilal Wahib, de schandalen bij The Voice of Holland: ze zijn allemaal de revue gepasseerd. Leven we in een cancelcultuur? Goede vraag!

werkdruk

Loopt de mens zichzelf voorbij?

‘Hoe gaat het met je?’ ‘Lekker druk’. Druk is vandaag de dag blijkbaar hetzelfde als dat het goed met je gaat. We willen heel veel in een zo kort mogelijke tijd. En dan het liefst nog perfect ook. Maar is de werkdruk niet te hoog? Loopt de mens zichzelf voorbij? Goede vraag!

rokjesdag

Wanneer is het rokjesdag?

De zon die schijnt, de lucht is blauw, Teletu… afijn. De lente is weer officieel van start gegaan! Een beter humeur en een gezonde gloed op ieders gezicht. De tijd voor rokjes en korte broeken is dan ook weer aangebroken. Maar wanneer is het rokjesdag? Goede vraag!

heel holland bakt

Wat verklaart het succes van Heel Holland Bakt?

We hebben er allemaal op zitten wachten. Het negende seizoen van Heel Holland Bakt. Het ultieme slow televisieprogramma van Omroep Max. Naar de eerste aflevering van afgelopen zaterdag 12 maart keken maar liefst twee miljoen mensen! Maar waarom is kijken naar bakkende mensen zo populair? Goede vraag!